CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

El a kezekkel a Deák tértől!- hangzik az MSZP felszólítása *** ,, A tények makacs dolgok ' - állítja a szervező, a Fidelitas

Nyilatkozat-háború a Deák téri plakátkiállítás kapcsán

El a kezekkel a Deák tértől! címmel Széplaki Tamásnak, az MSZP soproni elnökségi tagja közleményben tiltakozik a kiállítás ellen.

,,A Deák téren kedden nyíló, Fidesz által szervezett plakátkiállítás megmutatja az MSZP és a Fidesz közötti alapvető különbséget. Míg Kránitz László, az MSZP egyéni képviselőjelöltje azért küzd, hogy a Deák tér a város és az ország ékessége legyen, addig az ellenzék arra használja fel a teret, hogy negatív kampányt folytasson a Kormány és a város vezetése ellen.

Széplaki Tamás, az MSZP soproni szervezetének elnökségi tagja elmondta, hogy a Deák térre szervezett plakátkiállítás ismét felfedte a Fidesz valódi kampánystratégiáját. Az ellenzéki párt – amellett, hogy törvénytelen eszközökkel igyekezett megakadályozni az esélyes szocialista jelölt indulását – nem először nyúlt a gyűlöletkeltés eszközeihez az időközi választási kampány során. Míg azonban korábban a város megbecsült polgármestere ellen intéztek támadást hamis vádakkal teli szórólapokon, addig a jelenlegi akció a Kormány eredményei ellen irányul.

Az MSZP szerint a Deák tér a soproniak büszkesége, és nem a politikai csatározások és méltatlan vádaskodások színtere. Felszólítjuk a Fidesz országos vezetését, hogy hagyjon fel Sopronban a példátlanul negatív kampánnyal. A soproni választás tétje Sopron jövője, s a kampánynak a választási programokról kell szólni. Sajnálatos, hogy eddig a Fidesz jelöltje nem mutatta be programját, de erre lehetősége lesz a Kránitz László által kezdeményezett választási vitában. A választókat nem lehet félrevezetni, a soproniak arra fognak szavazni, akinek reális programja van, és az a város fejlődését szolgálja – állítja Széplaki Tamás.






A tények makacs dolgok - hangzik a A soproni Fidelitas közleménye

Széplaki Tamás átvette Kránitz László helyét. Az MSZP soproni elnökségi tagjaként adott ki közleményt a nagycenki vállalkozó. Láthatóan az MSZP kihátrált Kránitz László mögül, látván, hogy már a soproniak sem támogatják a képviselőt. A minap Hiller István sem állt ki mellette, amikor a Kulturális Főváros cím elnyerésének támogatásával megerősíthette volna Kránitz László képviselőt.
Inkább a tényeket semmibe véve vádaskodnak a Fidesz jelöltjével szemben. A Fidelitas által rendezett Deák téri plakátkiállítás csupán szembesíti az ígérgetőket a valóssággal. Tagadhatatlan ugyanis a Gyurcsány villa titka, az asszonyok megsértése, a nagy jólét hazugsága, az energiaárak emelése, az idősek megélhetésének nehezebbé válása.
A tények makacs dolgok. Nem könnyű ezzel szembesülniük a szocialistáknak. Megértjük megdöbbenésüket, de kérjük, ők is értsék meg az embereket. Nem vádaskodni kellene, hanem dolgozni. Nem ígérgetni, hanem teljesíteni. A Fidelitas ezt teszi Sopronban is, másutt is - állítja a Fidelitas.
 
 



2004. oktĂłber 27., szerda 18:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület