CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

,,A megyei közgyűlési munkában is mindig Sopron és térsége érdekeit képviseli.'

Szakács Imre: ,,Firtl Mátyás nem szavazott Sopron ellen."

,,Firtl Mátyás személyében egy elkötelezett soproni lokálpatriótát lehet tisztelni és támogatni, aki a megyei közgyűlési munkában is mindig Sopron és térsége érdekeit képviseli" - mondta Szakács Imre a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke Sopronban tartott sajtótájékoztatóján.

Szakács Imre, a Regionális Fejlesztési Tanács elnökeként is kijelentette: nem igaz az, hogy a megyei önkormányzatban Firtl Mátyás Győrt támogatta volna Sopron ellenében, hiszen a régióközpontra vonatkozó döntést Győr vagy Szombathely között kellett meghozni.

Hozzátette: Firtl Mátyás a megye képviseletében az Eurégió West/Nyugat Pannonia, valamint az Alpok-Adria munkaközösségben mindig kiállt amellett, hogy az EU-tagsággal járó lehetőségeket Sopron érdekében hatékonyabban kell használni. Firtl Mátyás mindig is azt képviselte, hogy Sopron rendelkezik azzal a természetes régióközpontúsággal, amely révén Burgenlandban is sokan Sopront tekintik a régió fővárosának.

Nincsenek ellentétek Győr és Sopron között, mert a két városnak a maga természetes régiójában megvannak a maguk külön-külön feladatai - mondta a megyei elnök, aki magyarázatként hozzátette: A két városnak megvan a vonzáskörzete, például mint ahogyan a soproni kórház ritkán találnak abdai, pannonhalmi beteget, így az is ritkán fordul elő, hogy a Győri Színházban ágfalvi nézők menjenek. Tehát mind a két településnek megvan a maga kisugárzása.

Szakács Imre emlékeztetett arra, hogy egy régióközponti vitában éppen a győri és a soproni szocialisták ütköztek egymással, ezért azt is javasolta, hogy a megyében a soproni szocialisták döntsék el a győri szocialistákkal együtt, hogy a kérdésben melyik a közös álláspontjuk, és azt képviseljék.

Firtl Mátyás hozzátette: minden város a saját vonzáskörzetében elláthatja azokat a feladatokat, amelyek természetes módon az adott régió központjává teszik. Firtl Mátyás említette a településenkénti logisztikai szerepeket, azt, hogy a Regionális Fejlesztési Ügynökség Irodája Sopronban működik, vagy hogy a VÁTI kifizetőhelye is Sopronban van.

Szakács Imre hozzátette: a megyei intézmények kérdésében is Firtl Mátyás a legharcosabban lépett fel annak érdekében, hogy ,,ami Sopronban van, az a soproniaké" legyen.

Kérdésre válaszolva Firtl Mátyás elmondta: A régióközpontról való, szavazás kérdésében a Fidesz eddig nem szólalt meg, ugyanis remélte, hogy az, aki a szavazásról a helytelen információt a kérdésben megszólalóhoz eljuttatta helyesbíti majd azt, tudniillik, hogy Győrről és Szombathelyről volt szó.

(cyberpress)



2004. oktĂłber 27., szerda 21:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület