CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Tőzsdei Nyílt Nap - Sopron
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Soproni Ipari Innovációs Park Kft. együttműködésével

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság stratégiájának fontos eleme a tőkepiac - és azon belül is els-sorban a tőzsdei piac - működésének, szereplőinek bemutatása a hazai befektetők minél szélesebb rétegének, ezzel is segítve mindenkit a felelős befektetési döntések meghozatalában.
A Tőzsde - a partnerintézményekkel együttműködve - 2003 májusában indította el „Tőzsdei Nyílt Napok” című rendezvénysorozatát.

Szalay- Berzeviczy Attila, a BÉT igazgatóságának elnöke
(Fotó: Kisalföld)

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen tartott eseményt október 1-én Debrecenben, november 6-án Pécsett, március 3-án Győrött, április 20-án Miskolcon, április 27-én Kaposváron, május 4-én ismét Budapesten, május 6-án pedig Gyöngyösön követett hasonló program.
Az eseménysorozat következő állomása 2004. október 26-án, kedden Sopronban - a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban - volt, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Soproni Ipari Innovációs Park Kft. közreműködésével.

Az ingyenes rendezvényen speciális programok, előadások várták mind az intézményi, mind pedig a magánbefektetőket, ahol a szakma neves képviselőivel tudtak majd párbeszédet folytatni. Mindezeken túl a BÉT szekciótagjai, vendorai és kibocsátói kiállítás keretében képviseltették magukat a rendezvényen. A nyílt napot ingyenes tőzsdei tanfolyam zárta, ahol a Tőzsde, illetve a különböző piacok működését ismerhetik meg a látogatók és a szakemberek gyakorlati tanácsokat adtak a befektetőknek, érdeklődőknek.

Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT igazgatóságának elnöke elmondta: a tőzsde egyfelől szimbóluma a rendszerváltásnak, a szabadpiacnak, másfelől egyfajta információforrás is a gazdasági helyzetről, a vállalatokról, továbbá a lakosságnak is módjában áll, hogy brókercégeken keresztül az értéktőzsdén a különböző alapokra befektethesse megtakarítását.

,,A tőzsdéhez viszont hosszú távú tervezés és erős idegzet szükségeltetik. Ha esnek az árfolyamok, nem szabad pánikba esni és áron alul értékesíteni." - hangzott el a rendezvényen, amelyen az elnök azt is hangsúlyozta: a jövőre nézve a BÉT egy kelet-közép-európai tőzsdeszövetség létrehozásában gondolkodik.

A soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban kiállítók: a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság, Equitas Bróker Rt., Teledatacast Kft., Műsor-Hang Kft. (Gazdasági Rádió 105,9), Haszon Lapkiadó Kft., Napi Gazdaság Kiadó Kft., Net Média Rt. (Portfolio.hu), Adams Kft. (Profiterol Magazin), Diákhitel Központ Rt., Hamilton Tőzsdeügynökség Rt., Raiffeisen Bank Rt.
(KA)



2004. oktĂłber 27., szerda 22:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület