CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Zárókonferencia Magyarország-Ausztria PHARE CBC Kisprojekt Alap 2001
A 24 projekt összesen 924.518 euró támogatást használt fel.

    2004. november 2-3-án kétnapos zárókonferenciát rendezett a VÁTI Kht. Nyugat-dunántúli Regionális Képviselete Sopronban, a Best Western Pannónia Med Hotelben a 2001. évi Magyarország-Ausztria Phare határ menti (CBC) Kisprojekt Alap eredményeinek, tapasztalatainak összegzésére.

    A 2001. évi Kisprojekt Alap olyan fejlesztési tevékenységek támogatását tette lehetővé a Nyugat-dunántúli régiót, Burgenlandot és Bécset is magában foglaló határterületen, amelyek a magyar és az osztrák szervezetek közötti együttműködéseket ösztönözték. A Kisprojekt Alapok esetében rövid időtartamú (max. 12 hónap) projektre nyújthattak be pályázatot non-profit szervezetek, önkormányzatok és nyerhették el a max. 50.000 eurós támogatást a közös programokhoz.
A konferencián jelen voltak a megvalósult projektek gazdái, partnereik, a megvalósításban  közreműködő magyar és osztrák támogatói oldal szakemberei, köztük Harald Ladich úr, aki Burgenland Tartomány részéről a Magyarország-Ausztria Interreg III/A programért is felelős egyben. A zárókonferencián közösen értékelték a program tapasztalatait, eredményeit.

    A Magyarország-Ausztria 2001. évi Kisprojekt Alap 24 nyertes pályázat megvalósítását támogatta, összesen 924.518 euró értékben. Az elvárt önerőt (10%) mindenkinek sikerült előteremteni.

    A konferencia első napján a résztvevők plenáris előadások keretében értékelték az eltelt időszakot, valamint meghallgatták a legsikeresebb projektek rövid bemutatását. A humán erőforrások fejlesztése, a gazdaságfejlesztés, a turisztika és környezetvédelem valamint a kulturális cserekapcsolatok területén egyaránt találhatók érdekes kezdeményezések, új ötletek a projektek között. A második napon megismerkedtek a CBC programok folytatását jelentő Interreg III/A Közösségi Kezdeményezéshez kapcsolódó pályázati lehetőségekkel, és  ennek keretében a magyar és az osztrák határszakaszon a közeljövőben várható új pályázati kiírásokkal és a támogatás elnyerésének feltételeivel. Fórum zárta a programot, amelynek keretében a résztvevők szakmai tanácsokat kaptak projektötleteik kidolgozásához és a lehetséges partnerszervezetek felkutatásához.

(VÁTI Kht.)
 
 



2004. november 02., kedd 18:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület