CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A független jelöltet támogatják a Zöld Demokraták

,Dr. Friedl László Mihály: ,,Sopron legyen régióközpont"
A független jelöltet támogatják a Zöld Demokraták

Dr. Friedl László Mihály független jelöltet a Zöld Demokraták támogatják a soproni időközi országgyűlési képviselői választáson - jelentették be mai közös sajtótájékoztatójukon a jelölt és a párt megjelent képviselői.

Dr. Friedl László Mihály elmondta: a műszaki tudományok kandidátusaként továbbra is függetlenként kíván dolgozni. A Zöldek alapelvei – tiszta levegőt, tiszta földet, tiszta vizet, tiszta közéletet! – mindenki számára meghatározó kell hogy legyen - mondta a képviselőjelölt, akinek céljai között szerepel a város és a környező települések fejlődésének elősegítése, céltudatos, hosszú távra szóló projektek kidolgozása, az alternatív, környezetbarát energiák hasznosításának elősegítése, az életkörülmények jobbá tétele, a természet védelme, az úthálózat kiépítése és rendbehozatala, a kulturális és oktatási intézmények adta lehetőségek kihasználása.
- Csak megfelelő fejlesztéssel lehet hosszútávon az életkörülményeket javítani - fejtette ki a független jelölt, aki, mint elmondta: végzettségével, szaktudásával az életszínvonal javításáért szeretne dolgozni.

- Nem pusztán környezetünket szeretném formálni, hanem otthonunkat, mindennapi életünket. Meggyőződésem, hogy a modern kor elvárásainak megfelelő fejlesztések megvalósítása, csak a környezet megóvásával összhangban lehetséges. Szükséges lenne végre a körzet távlati, integrált, stratégiai fejlesztésének szakszerű kidolgozása. Az energiahordozók bővítése, a alternatív energia hasznosítása sürgős feladat. Felül kell vizsgálni a gazdaságtalan, drága energiahordozók hosszú távú használatát, meg kell határozni a körzet szerkezeti felépítését - fejtette ki Dr. Friedl László Mihály, aki szólt arról, hogy az ipari parkok fejlesztését csak központosított keretek között lehet megfelelően irányítani. A körzet hosszú távú fejlődése érdekében ki kell alakítani egy megfelelő, európai szintű üdülő övezetet, ahol az idegenforgalom érdekében megfelelő fejlesztéseket kell végre hajtani.

A sajtótájékoztatón többek között résztvett Droppa György pártelnök, aki kifejtette Friedl László Mihály a legképzettebb az induló jelöltek között, akit ajánlott a soproniak figyelmébe.
T.É.



2004. november 04., csütörtök 22:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület