CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Orbán: A népszavazás a demokrácia próbája lesz

Orbán Viktor részvételével tartott nagygyűlést a Fidesz Sopronban
Orbán: A népszavazás a demokrácia próbája lesz

Szájer József európai parlamenti képviselő, ,,a város, a megye és a régió európai parlamenti képviselőjeként" köszöntötte az ezres nagyságrendű összegyűlt hallgatóságot, akik közül legalább százan a Vas' Villa előtti téren kivetítőn kísérték figyelemmel a nagygyűlést.

- Lélekben a jövőben is az önök képviselője leszek - jelentette ki Szájer József, aki megígérte mindent megtesz szülővárosáért az Európai Parlamentben is.

Szájer József bejelentette: ezen a héten a jövő évi költségvetési tervezet vitájához a Fidesz mintegy ötmilliárd forint értékű, Sopron számára fontos területeket érintő módosító indítványt nyújtott be.


A költségvetési tételek, többek között, a Tűztorony felújítására, a Szent Mihály templom felújítására, egy tehermentesítő út építésére vonatkoznak.

Szájer József emlékeztetett arra, hogy ezeket a módosító indítványokat tavaly is benyújtotta, és akkor mindössze 10-12 szavazat hiányzott ahhoz, hogy a javaslatokat az országgyűlés elfogadja. Akkor Kránitz lászló MSZP-s képviselőt kérte meg arra, hogy hozzon szavazatokat az MSZP részéről Sopron érdekében. Ezt akkor Kránitznak nem sikerült elérni.
Amint tavaly idén is arra kéri Szájer József szocialista képviselőtársát, hogy támogassa a Sopron érdekét szolgáló módosító indítványokat, és hozza magával a pártja szavazatait is, azért, hogy a beruházásokra szükséges forrásokhoz Sopron hozzájuthasson.

Szájer József arra is kérte a szocialista képviselőt, hogy a Firtl Mátyás által kezdeményezett Európa Kulturális Fővárosa 2010 cím elnyerésének pályázatához is szerezzen támogatókat.
Firtl Mátyás mögött áll a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, két európai parlamenti képviselő, a megyei közgyűlés, a Kereszténydemokrata Néppárt, és mindazok, akik őt az elmúlt időszakban megismerték.
Firtl Mátyás a legalkalmasabb jelölt az országgyűlési képviselői posztra - ajánlotta a jelöltet Szájer József az egybegyűlteknek.

Legyen Sopron Főváros!

Firtl Mátyás a programját ismertetve kifejtette: ,,Sopron Főváros, a régió fővárosa, az ősi Vármegye fővárosa a határok nélküli Európában.

,,Én dolgozni szeretnék. Megyénk több képviselője segíti munkámat, közvetlen munkatársamnak tudhatom Sopron két európai parlamenti képviselőjét, Szájer Józsefet és Járóka Líviát. Magyar-Osztrák kapcsolataimmal, eurégiós munkámmal segíteni tudom városom és a környező települések - Ágfalva, Fertőrákos, Harka, Kópháza - fejlődését - mondta Firtl Mátyás, hozzátéve:
,,Mindnyájan tudjuk azt, és ezt biztosan tudjuk, hogy csak a hitét vesztett embert lehet legyőzni.
Életem során törekedtem arra, hogy keresztény emberként éljek és ezt az értékrendet követte családom, gyermekeim. Hiszem, hogy a lélekkel végzett munka, az ember maga.
Szándékaim szerint a jó és az igazság oldalát, a keresztény értékeket képviselem a politikában. Úgy vélem, máskép nem lehet politizálni, csak hittel, meggyőződéssel, elkötelezettséggel. Hiszen, hogy a képviselői feladat nem más, mint egy szolgálat."

Orbán: A népszavazás a demokrácia próbája lesz

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke arra bíztatta a megjelenteket, hogy a november 14-ei időközi országgyűlési képviselőválasztáson szavazzanak Firtl Mátyásra, a Fidesz jelöltjére, a decemberi népszavazáson pedig voksoljanak a kórházprivatizáció ellen és a kettős állampolgárság mellett.

– Novemberben és decemberben arról döntünk, hogy szükség van-e a magyar demokráciához választópolgárokra – mondta a Fidesz elnöke, hangsúlyozva: Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt senki nem választotta meg, a kormányprogramról senki nem szavazott. – Olyan demokráciában élünk, ahol ránk semmi szükség – tette hozzá a volt miniszterelnök, aki úgy vélte: a közelgő választás és a népszavazás a demokrácia próbája lesz.
(cyberpress)



2004. november 08., hétfő 08:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület