CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat is támogatja a nemes, karitatív tevékenységet, melyet a gyermekvédelmi szervezet csaknem 60 éve végez.

Karácsonyi üdvözlőlapok – nemes célokat támogatva

Sokéves hagyomány folytatásaként tegnap Budapesten jótékonysági vásárt rendeztek a UNICEF karácsonyi ajándékaiból, melynek bevétele természetesen most is humanitárius célt szolgál. A rendezvényen részt vett dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, aki 2002-től tagja a UNICEF Magyar Nemzeti Bizottsága elnökségének. A jótékonysági vásáron Szakács Imre Halász Judittal, a UNICEF Magyar Bizottságának jószolgálati nagykövetével együtt népszerűsítette a nemzetközi szervezetet és annak karácsonyi kollekcióját.

2001 októberében dr. Szakács Imre a Magyar Kormány képviseletében részt vett az ENSZ rendkívüli közgyűlésén, ahol a gyermekek helyzetéről szóló 10 éves program elfogadása kapcsán fel is szólalt. Ott elmondott gondolatai alapján kapott hónapokkal később felkérést a UNICEF Magyar Nemzeti Bizottsága elnökségében való részvételre, melynek természetesen örömmel tett eleget akkor, és tesz eleget ma is.

A UNICEF Magyar Nemzeti Bizottsága társadalmi szervezetként működik, állami támogatást minimális összegben kap – tavaly 4 ezer dollárt, idén ennél valamivel magasabb összeget – így tevékenységét saját kezdeményezésekből befolyó, illetve a UNICEF ajánlásai szerint bevételekből finanszírozza.

Ennek egyik eleme, a karácsonyi ünnepek közeledtével a UNICEF karácsonyi üdvözlőlapok értékesítése. Minden eladott képeslap után befolyt bevétel fele gyermek programok finanszírozását szolgálja. Ebből támogatja a magyarországi halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek segélyezését, a gyermekek szembeni erőszak ellen felhívó programokat, de jutott a dél-szláv válság idején árván marad gyermekek vagy a szudáni menekült táborok árván maradt gyermekei megsegítésére is bevételeiből.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat - dr. Szakács Imre kezdeményezésére - az idei évben hivatalos karácsonyi üdvözleteit UNICEF képeslapokon küldi, ezzel is támogatva a szervezet munkáját és azt a nemes, karitatív tevékenységet, melyet a gyermekvédelmi szervezet csaknem 60 éve a bántalmazott, éhező, árván a világban kallódó gyermekek érdekében a világ 161 országban tesz.

Ponty Zita



2004. november 15., hétfő 19:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület