CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 21., kedd, Konstantin, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


E-város épül

Sopron és a Cisco Systems


Nagy érdeklődés mellett kezdődött meg november 17-én szerdán a kétnapos nagyrendezvény a budapesti MOM Park-ban - a Cisco Expo. Ezúttal soproni vonatkozása is van az idén hetedik alkalommal megrendezett hálózati konferenciának, amely ma már nem csupán a hálózati gazdaság szakembereinek legjelentősebb hazai szakmai fóruma, hanem egyre erőteljesebben koncentrál a vállalatok és intézmények internetes üzleti megoldásokkal és informatikai hálózatokkal kapcsolatos feladataira, a megfogalmazódó kérdések megválaszolására is.

A Cisco "Hálózatba kapcsolt közösségek" kezdeményezése keretében támogatja a helyi és regionális önkormányzatokat az e-települések megvalósításában. Magyarországon az egyik úttörő szerepet vivő önkormányzat a soproni, ahol a Polgármesteri Hivatal, a Soproni Ipari és Innovációs Park, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem együttműködésével született meg az eSopron kezdeményezés. Az esemény sajtótájékoztatóján - melyen Sopron város képviseletében Németh Imre képviselő úr vett részt - a hallgatóság megtudhatta, hogy Sopronban e-város épül, ahol első lépésben az önkormányzati intézményeket, majd a város egészségügyi és szociális intézményeit - összesen 39 intézményt - kapcsolják össze szélessávú hálózati kapcsolattal. Ezt a hálózatot és a rajta keresztül elérhető információkat, szolgáltatásokat folyamatosan bővítik, és elérhetővé kívánják tenni valamennyi önkormányzati képviselő, végső célként pedig a lakosság számára is.

A város határában létesülő Ipari és Innovációs Park inkubátorházában otthont adnak az innovatív vállalkozásoknak, amelyek a régió fejlődését hozzák magukkal. Itt kap helyet az egyetem Informatikai tanszéke, valamint kutató-fejlesztő részlege is, amely a parkban letelepedő vállalkozásokkal együttműködve egyfajta tudásközpontként működhet.

A Soproni Ipari és Innovációs Park, valamint a Soproni Önkormányzat hálózati infrastruktúráját a Cisco hálózati eszközeivel a Matáv Csoport rendszerintegrációs megoldásaként a BCN Kft tervezte és építi ki. A megoldás lényege, hogy a végponttól végpontig terjedő hálózati infrastruktúra alapján nincs szükség külön hang- és adathálózat kiépítésére, mivel a hangkommunikáció is az IP alapú hálózaton történik.

Sebők Lili2004. november 17., szerda 15:02


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület