CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Fórum az Európai Kulturális Főváros 2010 cím tartalmáról: Várják a lakossági véleményeket

Többnyire idegenforgalmi szakemberek, a város szálloda- és vendéglátóhely-tulajdonosai, turizmussal foglalkozók, a város kulturális életében tevékenykedők jelentek meg a Európa Kulturális Fővárosa 2010 témában tartott lakossági fórumon a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban, ahol a készülő pályázathoz vártak további véleményeket, ötleteket a készítők

.
A rendezvényen Kalmár István alpolgármester és Tama István, a Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetője mutatta be azt az általuk ,, leegyszerűsített" -nek nevezett, valójában igen vázlatos ,, pályázati anyagot", amelynek végső változatával Sopron indul a címért.
Az elsőkörös hazai megmérettetés egy minősítő előpályázat lesz, amelyet – siker esetén – egy meghívásos uniós követ majd.

Több ötlet, észrevétel és javaslat hangzott el a fórumon, többek között, hogy „ Sopron legyen Kelet-Európa Strasbourgja!”, „A régiónak adjunk igazi értelmet” , „ Az Európa Kulturális Fővárosa cím ne tizenkét hónapos fesztiválsorozat legyen.", de volt olyan is, aki a régió kulturális intézményeinek együttműködéséről vázolta elképzeléseit, és volt aki a „Sopron, Európa Kulturális Fővárosa, ahol szárnyra bocsátották a XXI. századot...” szlogent javasolta.
Több, a soproniak között jól ismert személyiség mondta el véleményét, köztük: Hárs József helytörténész, Perkovátz Tamás vállalkozó, Firtl Mátyás megyei közgyűlési alelnök, országgyűlési képviselőjelölt, Jakus János nyugdíjas, Taschner Tamás idegenforgalmi szakember, dr. Szilágyi László vállalkozó, Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke, Vigné Kovács Margit, a corvinus Rádió igazgatója, Nagy László, a Páneurópai Piknik.'89 Alapítvány elnöke, Szarka László egyetemi tanár.
Seffer Gábor turisztikai szakember a pályázat íróinak felelősségéről szólt. A bemutató bevezető lírai hangvételű gondolataira – amely egy Becht-idézettel a készülő ,,művet" egy szőtteshez hasonlította – visszautalva úgy fogalmazott: ,,lehet jó alapanyagból is rosszul szőni kelmét készíteni."
A városházán a következő hetekben továbbra is várják Sopron és vonzáskörzete lakóinak ötleteit, elképzeléseit az Európai Kulturális Főváros 2010 pályázattal kapcsolatban. E-mail: asoos@sopron-ph.hu.
(cyberpress)



2004. november 23., kedd 20:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület