CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

2005. évi költségvetési koncepciójáról kell dönteniük a testület tagjainak- Duray Miklós Győrben

November 26-án ülésezik a megyei képviselő-testület
A megyei képviselőtestület november 26-án ül össze ismét, a szokott helyen és időben (Győr, Megyeháza, díszterem, 9.00 óra).
Az ülés napirendjén a tervezet szerint 23 előterjesztés szerepel.
Az egyik legfontosabb témaként a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési koncepciójáról kell dönteniük a testület tagjainak, mely alapján a törvényben meghatározott határidőn belül készül el és kerül a testület elé végső döntésre a 2005. évi költségvetési rendelet-tervezet. Tájékoztató kerül a képviselők asztalára a megyei önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának háromnegyed éves helyzetéről, illetve beszámoló a megyei közgyűlés által alapított alapítványos, közalapítványok munkájáról. Zárt ülésen döntenek az „Idősbarát Önkormányzat” Elismerő Cím idei díjazottjáról, a Győr-Pér Repülőtér Kft. törzstőke emeléséről. A megyei közgyűlés – felterjesztési jogával élve – a szigetközi ivóvízbázis védelmével és a Fertő-tó vízpótlás kérdésével kapcsolatban közgyűlési felterjesztéssel fordul az illetékes szakminiszterekhez.
A 23 előterjesztésből várhatóan 3 témát tárgyalnak a képviselők zárt ajtók mögött. A megyei fenntartású intézmények közül ezúttal a Győr-Moson-Sopron Megyei Sportigazgatóság igazgatója számol be az intézmény tevékenységéről, az intézményi érdekvédelem helyzetéről.

Az ülés napirendi pontjai megtalálhatók a www.gymsmo.hu honlapon a „Közgyűlés/Közgyűlés ülései” címszó alatt.



Duray Miklós Győrben
A megyei közgyűlés november 26-i ülésén külön napirendként foglalkozik a „Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat külkapcsolatai és fejlesztésének lehetőségei” című témával. A Magyar Koalíció Pártja ügyvezető alelnöke csütörtökön találkozik Szakács Imrével.

A meglévő nemzetközi kapcsolatok keretében régóta eredményes együttműködés zajlik szlovák partnerekkel. Ezen együttműködés további elmélyítése céljából Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke munkamegbeszélésre hívta Duray Miklóst, a Magyar Koalíció Pártja ügyvezető alelnökét, aki a meghívásnak ezen a héten csütörtökön tesz eleget. A találkozónak külön aktualitást ad a december 5-i népszavazás, illetve annak egyik kérdése, a kettős állampolgárság témája.

Ponty Zita



2004. november 24., szerda 00:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület