CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Adventi koszorúkötő verseny

“Békesség a Földön a jóakaratú embereknek” – a Bibliából idézett gondolat a mottója a civil szervezetek által másodszor megrendezett Adventi koszorúkötő versenynek és a hozzá kapcsolódó ünnepi programsorozatnak Sopronban. A határon átnyúló akció jótékony célt szolgál.

Meggyújtották az első gyertyát azon a soproni Széchenyi tér tövében elhelyezett, nagyméretű adventi koszorún, amelyet a helyi civil szervezetek a lakosság hozzájárulásaiból készíttettek. Az egyesületek (Rotary Club Sopron, Rotary Club Pannónia, soproni Lion’s Club, Soroptimist Club, Kitaibel Asztaltársaság, Helytörténészek Baráti Köre) képviselői advent első vasárnapján személyesen vittek egy-egy koszorút az ausztriai Kismartonba, Rusztra, Nagymartonba és Felsőpulyára – “a határokon túl élő testvéreink és a velük együtt élő népek iránti szeretet jelképéül” – fogalmazott vasárnap délután az adventi ünnepi eseménysorozat megnyitóján ünnepi köszöntőjében Perkovátz Tamás, a Perkovátz-Ház Baráti Köre elnöke, aki hozzátette: a jótékony céllal meghirdetett koszorúkészítő versenyre idén is sokan küldték el munkájukat.

A koszorúkat a Perkovátz Ház előtti térre helyezett faházban állították ki, valamennyi darab megvásárolható. Az árusításukból befolyt pénzt erdélyi rászorulók kapják - mondta el ünnepi köszöntőjében a kezdeményezés ötletgazdája -, ezúttal a csicsókeresztúri gyermekotthon árva lakóit segítik. “Aki egyetért a gondolatainkkal - fogalmazott Perkovátz Tamás -, és még mindig nem késő -, tette hozzá -, készítsen adventi koszorút, segítse a kint, nehéz körülmények között élő árva gyermekeket.

A kiállításhoz ünnepi programsorozat kapcsolódik: karácsonyig minden hétvégén kulturális programok várják a soproniakat, akik advent első vasárnapján a 9 Kolinda, valamint a MAKÁM együttesek lemezbemutató koncertjét hallgathatták meg. Jövő vasárnap Sebestyén Márta, Sebő Ferenc és Szokolai “Dongó” Balázs adnak műsort “Játék karácsonykor” címmel. A szervezők várják a jótékony célú felajánlásokat, remélik, minél többen csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Képriport





Tóth Anita Lilla
Fotó: Németh Béla



2004. november 29., hétfő 16:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület