CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Diákcsere program

38 országban kínál tanulási lehetőséget a világ legnagyobb önkéntes alapon működő diákcsere-szervezete. A programban résztvevő fiatalok a nyelvtudáson kívül új ismeretekre, nagyobb önállóságra, globális gondolkodásmódra tehetnek szert, valamint bátrabbá válhat-nak a kihívásokkal szemben - hangzott el a nonprofit szervezet soproni tájékoztatóján.

Ismerj meg más kultúrákat, légy nyitott új eszmék befogadására! – hirdeti az a Nemzetközi Csere-program Alapítvány, amelynek közvetítésével csaknem 40 távoli országban tanulhatnak - három hónapon vagy akár egy éven át - a 15-18 éves fiatalok. A diákok anyanyelvi környe-zetben sajátíthatják el a választott ország nyelvét, miközben - önkéntes befogadó családoknál lakva - életreszóló tapasztalatokat szereznek.

A fogadó családok anyagi ellenszolgáltatást nem kapnak, a kiutazó diákok részvételi díjat fizetnek. Ennek költségéhez azonban ösztöndíj és állami támogatás igényelhető. Boda András, az AFS önkéntes segítője elmondta: „ennek mértéke attól függ, volt-e az én családom fogadó család, függ a szociális helyzettől, illetve hogy mennyire jól tanul a gyermek. Egy példa erre, hogy idén négy gyermek került ki ösztöndíjjal egész évre Németországba és ennek a költsége mindösszesen 250 ezer forint volt, ami azt gondolom, hogy körülbelül a harmada annak, amit itthon felemésztene egy gyerek taníttatásának a költsége.”

Az elmúlt tíz év alatt félezer magyar diák tapasz-talhatta meg az idegen kultúrába való beil-lesz-kedés élményét, a külföldi, interkulturális tanulás előnyeit. Hazánkba az idén 79 fiatal érkezett.
Bővebb információ: www.afs.hu
(TAL)



2004. november 29., hétfő 16:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület