CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Az ingatlanokat se felejtsük ki!

Béres-csepp és adatközpont


EBITDA: Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization. Megközelítő mérése a működési pénzáramlásnak, az eredménykimutatásra támaszkodva. A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény.

A tolmács-fordító akkor kapós, ha "többnyelvű". A grafikus úgy kell, ha rajzolni is tud, de a számítógépes képszerkesztő programokhoz is ért - azokból pedig lehetőleg többhöz. (Nemrégiben volt szerencsém találkozni is az egyik ilyen fantasztikusan sokoldalú grafikusművésszel: a nagynevű Szyksznian Wandával - régebbi cikkünk.) A cég, a vállalkozás is akkor jó, ha 'több lábon áll'. Az egyik ilyen magyar cég - mely az infokommunikációs infrastruktúra-szolgáltatás magyarországi piacát 30 százalékot meghaladó részesedéssel vezeti -, már nevével is egyértelműen tudatja e több-lábon-állást: Dataplex Infokommunikációs Infrastruktúra Szolgáltató és Ingatlanhasznosító Kft.

Ha a következő linkekre kattintanak, vázlatosan áttekinthetik a Béres Csoport (1. link) felépítését, illetve röviden olvashatnak egy izgalmas üzleti eseményről a nem túl távoli múltból (2. link ), láthatják, miből is adódott, hogyan is értendő a címben jelzett összefüggés.

Mindezek fényében látható át igazán annak jelentősége, hogy a Dataplex Kft. EBITDA-ja októbertől már pozitív. A legjelentősebb hazai pénzintézetek mellett az európai és globális vállalatok érdeklődése is megnövekedett hálózati és adatforgalmi, valamint informatikai berendezéseiknek a cég adatközpontjába telepítése iránt. A hazai közép- és nagyvállalatok is növekvő számban veszik igénybe a szolgáltatásokat, s újabb magyar és külföldi távközlési szolgáltatók csatlakoztak a nagybiztonságú létesítménybe. A 2004. évi gazdálkodás eredményeit már ismét három számjegyű növekedéssel lehet jellemezni.

Mindez annak az előretekintő gondolkodásnak eredménye, ahogyan a ma tolmácsai, fordítói közül nem kevesen (igaz, főleg titkoltan, hiába, a verseny az verseny náluk is) minden szabadidejükben a kínai nyelvet tanulják, vagy ahogyan a grafikusok nem restek a nyílt forráskódú programokkal ismerkedni. Mindenki - az önmagát menedzselő, a céget menedzselő egyaránt - igyekszik megtalálni a rést, aminek betöltésére képes; igyekszik előre meglátni-megsejteni a jövőben nyíló lehetőséget, még mielőtt a versenytársak észrevennék, s már jó előre felkészíteni saját magát a majdani lehetőség kiaknázására. A Dataplex például nem halad a szokványos növekedési útvonalon, tehát hogy egyre bővülő szolgáltatások - azután végül rendszerházzá alakulás. Ők a szolgáltatók szolgáltatójaként képzelik el a cég jövőjét. Ez is egy lehetséges választás. Nyilván jól átgondolták, mielőtt döntöttek - s mielőtt ezt mai sajtótájékoztatójukon ki is nyilvánították.



A kép forrása: www.beres.hu/gyartas



A kép forrása: www.dataplex.hu

Sebők Lili



2004. december 07., kedd 15:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület