CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 13., szombat, Ida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az alpolgármester reagált a kamara kijelentéseire

Hruby: ,,A 2004. évi egyeztetéseken Horváth Vilmos elnök úr egyetlen alkalommal sem jelent meg"
Az alpolgármester reagált a kamara kijelentéseire

Hruby József alpolgármester sajtóközleményben reagált a Sopron Városi kereskedelmi és Iparkamara tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra, Horváth Vilmos, a soproni kamara elnöke azon kijelentésére, hogy nem került sor egyeztetésre az önkormányzattal, hiányzott a párbeszéd a jövő évi adóemelések kapcsán és az ígértek ellenére nem kérték ki a kamara véleményét.

,,Horváth Vilmos úr egész évben nem vette észre, hogy ő nem vendég, hanem elnökként éppen ő a téma-és házigazda.
Minden hónap harmadik csütörtökén egyeztetés zajlik a Helyi Érdekegyeztető Tanácsban, amelynek az a feladata, hogy a szakmai (munkaadók), a civil, a munkavállalói és az önkormányzati érveket egyeztesse és párbeszédet folytasson. Az üléseken a szakmai érvek képviselete a kamara és az ipartestület dolga.
Ebben az évben a HÉT elnöke a szakmai oldal, azaz Horváth Vilmos, a kamara és Károlyi Gyula, az ipartestület elnökei voltak. 2004-ben ők határozták meg a HÉT üléseinek témáit, ők írták ki a napirendet, küldték ki a meghívókat. (Így történt a jövő évi adóemeléseket érintő ülés kapcsán is.)
A 2004. évi egyeztetéseken Horváth Vilmos elnök úr egyetlen alkalommal sem jelent meg, hanem maga helyett minden esetben képviselőt küldött. Ugyanígy hiányzott az Ipartestület elnöke, Károlyi Gyula is. Ez olyan, mintha az alpolgármester maga helyett egy irodavezetőt küldene az ülésekre.
December 1-én egy külön adóegyeztetést hívtam össze, ahol szintén lehetőség lett volna arra, hogy Horváth Vilmos úr elmondja álláspontját. De ő ezen az ülésen sem jelent meg.

Sajnálom, hogy Horváth Vilmos úr egyetlen alkalommal sem adott lehetőséget arra, hogy személyesen egyeztethessünk vele. Nem értem, milyen okból maradt otthon. Szerencsésebbnek tartottam volna, ha nem a sajtóban ad hangot érveinek, hanem egész évben velünk együtt dolgozik. Joggal gondolhatom, hogy elnök úr, aki közel egy évtizedes önkormányzati képviselői tapasztalattal rendelkezik, tanácsaival segíthette volna munkánkat, ha akarja." - hangzik Hruby József alpolgármester sajtóközleménye.
(cyberpress)2004. december 14., kedd 17:25


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület