CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Karácsonyi ünnepség komoly ajándékokkal
Meghitt hangulatú karácsonyi ünnepségre készülnek a megyei önkormányzat által fenntartott gyógypedagógiai intézményben, a Tóth Antal Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumban(Sopron, Tóth Antal u. 1.). A december 17-én, pénteken 10.00 órakor kezdődő ünnepségen Fazekas Ferencné igazgatónő köszöntőjét karácsonyi műsor követi, amelyben a diákok jel-pantomin előadását és a tanári kar énekkoncertjét is megtekinthetik az érdeklődők. Az ünnepi programra meghívást kaptak a GYSEV Rt. képviselői is, akik komoly pénzadományt szánnak az intézményi karácsonyfa alá.
P.Z.



Idősek Világnapja – Megyei díszünnepség
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a megyei nyugdíjas szervezetek közös szervezésében december 16-án, csütörtökön 9.30 órától Győrött, a Richter teremben kerül sor az Idősek Világnapja alkalmából rendezett hagyományos megyei díszünnepségre.

A programot Bári Olga, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnökhelyettese nyitja meg, majd Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés időskorúak tanácsnoka köszönti a megjelenteket.

A szervezők elismerések átadására is szeretnék felhasználni ezt az alkalmat. A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén született döntés nyomán Fertőszentmiklós, Sopronnémeti és Vitnyéd községek önkormányzatának dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke nyújtja át az „Idősbarát Önkormányzat” megyei elismerő címet, mellyel 1999 óta évente a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés a településeken élő idős korosztály megbecsüléséért végzett kimagasló tevékenységet ismeri el. Kunsziget Község Önkormányzata pedig – mivel korábban már elnyerte e címet, de az idei évben is kiváló pályázatot nyújtott be, - díszoklevelet kap.

A rendezvény második részében - szintén hagyományként - a Győri Filharmonikus Zenekar ajándékhangversenyét hallgathatják meg a meghívottak.



Különdíjjal jutalmazott, kiemelkedő színvonalú TDK versenymunkák
A Széchenyi István Egyetem 2004. november 17-én Tudományos Diákköri Konferenciát szervezett. E rendezvényhez kapcsolódva évek óta fennálló hagyomány, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, illetve a Megyei Területfejlesztési Tanács különdíjjal jutalmaz 1-1 profiljába eső kiemelkedő színvonalú TDK versenymunkát, ezzel is elismerve a leendő fiatal szakemberek megyei programokhoz kapcsolódó magas minőségű és a gyakorlatban is hasznosítható dolgozatát.

A szakzsűri az idei esztendőben a megye különdíját Markotabödöge településfejlesztési koncepcióját kidolgozó 5 fős III. évfolyamos hallgatói csoportnak – Aradi Tímea, Berecz Zoltán, Kiss Réka, Nagy István, Tóth Balázs - ítélte oda. Konzulensek: dr. Koren Csaba egyetemi tanár és Hausel István egyetemi adjunktus.

A különdíj átadására ünnepélyes keretek között 2004. december 15-én került sor a Megyeháza Gobelin-termében (Győr, Árpád út 32. I. emelet).
A különdíjat dr. Szakács Imre, a Megyei Közgyűlés és a Megyei Területfejlesztési Tanács elnöke adta át. Az elismerés oklevélből és pénzjutalomból áll. (P.Z.)




2004. december 16., csütörtök 13:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület