CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Jókívánságok UNICEF-lapokon

Vasárnap Nagy Gábor, a Petőfi Színház művésze lesz jelen a soproni UNICEF-standon

December 19-én, vasárnap 11 órakor Nagy Gábor, a Petőfi Színház művésze az UNICEF termékeit ajánlja az érdeklődőknek a Fő téren a UNICEF-standon.

,,A képeslapok, játékok,és egyéb ajándéktárgyak megvásárlói kétszeresen is örömet szerezhethet. Először is azoknak, akiknek elküldik vagy odaajándékozzák ezeket a tárgyakat. De legalább ilyen fontos, hogy minden egyes megvásárolt képeslap vagy játék árának feléből élelmet, gyógyszert és tiszta ivóvizet biztosít az UNICEF a rászoruló gyerekeknek "- mondta a cyberpressnek a soproni Fő téren rendezett karácsonyi vásáron Hirschler Katalin, a UNICEF termékek árusítója.
Hirschler Katalin budapesti egyetemistaként ismerte meg a UNICEF munkáját, amelyben maga azóta is rendszeresen és szívesen vesz részt. Egyben mindenkit arra buzdít, hogy még mindig nem késő, keressék fel a Fő téri standot és igényes, szép holmival lepjék meg szeretteiket.


Az UNICEF standján fellelhető képeslapokat és ajándéktárgyakat a világ legtehetségesebb művészei és tervezői készítették.

***

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat UNICEF képeslapokat küld

UNICEF képeslapokon juttatja el partnereihez újévi jókívánságait a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A testület így - a költségek felével - a világ legnagyobb gyermek-védelmi szervezetének több évtizedes tevékenységét segíti.

Naponta háromszor enni, tiszta vizet inni, oltást kapni járvány ellen, egészségesen fejlődni, tanulni… ami számunkra természetes, ahhoz a legszegényebbek egyáltalán nem jutnak hozzá: emberek milliói alapvető szükségleteiket sem tudják fedezni. Értük, jogaikért a világ csaknem 160 országában immár 60 éve küzd az UNICEF. A nemzetközi szervezet kormányok, vállalatok és magánszemélyek adományaiból évente egymilliárd dollárt fordít arra, hogy a nehéz sorsú, veszélyeztetett gyermekek egyenlő esélyt kapjanak az egészséges életkezdéshez és későbbi fejlődésükhöz, védelmet a betegségek, a kizsákmányolás, az erőszak ellen.

Az UNICEF több évtizedes tevékenységének köszönhetően - amelyért 1965-ben Nobel Béke-díjjal tüntették ki -, ma négyből három gyermek egyéves koráig megkapja a szükséges védőoltásokat és kétszer annyian járhatnak iskolába, mint 30 éve. Kampányt folytatnak a gyermekmunka visszaszorítására, az AIDS megelőzésére is. Az ENSZ Gyermekalapját ma világszerte ötmillióan támogatják – köztük a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A testület elnöke, Szakács Imre, akit nemrégiben a UNICEF Magyar Nemzeti Bizottsága elnökségi tagjává választották, a Cyberpress-nek elmondta: „Jó érzéssel tapasztalom, hogy UNICEF képeslapok vásárlásával egyre több magyarországi hivatalos szervezet támogatja azokat a programokat, amit a UNICEF felvállal; hiszen sajnos a 21. században is szükség van arra, hogy az elesett, életveszélyben, éhezés szélén álló gyerekek segítséget kapjanak.”

Tóth Anita Lilla


Az UNICEF standján fellelhető képeslapokat és ajándéktárgyakat a világ legtehetségesebb művészei és tervezői készítették.

***

Kapcsolódó honlap: www.unicef.hu



2004. december 18., szombat 10:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület