CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Sikeres volt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főkapitányság bűnmegelőző tevékenysége – ezt a megyei rendőrfőkapitány mondta a soproni állomány rendkívüli, év végi gyűlésén, ahol jutalmakat adtak át.

Hatékony a soproni rendőrség

Sikeres volt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főkapitányság bűnmegelőző tevékenysége – ezt a megyei rendőrfőkapitány mondta a soproni állomány rendkívüli, év végi gyűlésén, ahol jutalmakat adtak át.

Lendületben a soproni rendőr-kapitányság, hiszen a kollégák – mosolyogva köszöntötte Dr. Szabadfi Árpád a soproni rendőröket, hiszen nemrég egy betöréssorozat végére tettek pontot és egy gyilkost is kézrekerítettek. Ez is jelzi, hogy a soproni rendőrök munkája megyei viszonylatban is kiemelkedő - valós eredményekkel és egyre javuló felderítési mutatókkal – fogalmazott a dandártábornok. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrkapitány a folytatásban elmondta: megyénk az országban a harmadik, ahol a 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények száma a legalacsonyabb. Térségünkben idén a tavalyihoz képest nem emelkedett az ismertté vált esetek száma, így 2004-ben is 10-11 ezer - 60 %-ban vagyon elleni - bűncselekmény történt. A csökkenő trend ellen hat – mutatott rá Szabadfi Árpád, hogy Uniós csatlakozásunk után a határtér-ségben megnőtt a bűnelkövetők mozgástere. Példaként említette Eisenstadtot, ahol kiugróan, kétszeresére nőtt a bűncselekmények száma. A szakember örömének adott hangot, hogy az elmúlt négy évben jelentősen sikerült csökkenteni a gépjárműlopások, feltörések, rablások és lakásfeltörések számát, ami - mint mondta - a soproniak megyei szinten kiemelkedően hatékony, jól szervezett munkájának is köszönhető. A fórumon hét soproni rendőr - köztük Dr. Reinhoffer Csaba, Régi Zoltán, Foki Gábor, Udvardi Béla, Kuncz Tamás - részesült dicséretben és pénzjutalomban a Fertőhomok-Hegykő térségében elkövetett betöréssorozat felderítésében, valamint a városban november végén a Jereván lakótelepen leszúrt férfi gyilkosának megtalálásában végzett munkájáért; a jutalmakat Walter Dezső adta át. A polgármester megköszönte az állomány egész éves, színvonalas munkáját és a város további, az eddiginél nagyobb támogatásáról biztosította a soproni rendőröket.

Tóth Anita Lilla
 2004. december 22., szerda 22:03


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület