CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Megyei Területfejlesztési Klub

A Megyei Területfejlesztési Klub idei első rendezvényét 2005. január 12-én, szerdán 10.00 órától tartja Győrött, a Megyeháza dísztermében.

A program résztvevői elsőként dr. Szakács Imrétől, a Megyei Közgyűlés elnökétől és dr. Szegvári Pétertől, a Magyar Terület és Regionális Fejlesztési Hivatal elnökétől a regionális fejlesztéspolitika irányai és a megújítás alatt lévő országos területfejlesztési koncepcióval összefüggő régiós/megyei igények összehangolásának időszerű kérdéseiről tartanak előadást, illetve fejtik ki nézeteiket.

Ezt követően a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság Közép-, illetve Nyugat-dunántúli Képviseletének szakemberei, pályázati témagazdái tartják meg a „Határ menti együttműködés az üzleti infrastruktúra, innováció és humánerőforrás fejlesztés a határ mentén „ című Phare pályázati felhívás információs napját. ezt követően Szűcs Mihály régióigazgató a 2005. évi területfejlesztési pályázati lehetőségekről, azok megyei és régiós vonatkozásairól tájékoztatja a megjelent polgármestereket és szakembereket.

A Megyei Területfejlesztési Klubot a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2001-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a megyében egy valóban élő, kommunikatív, aktív területfejlesztési munka folyjon. A klub fő feladata a megyében és a régióban működő különböző szerveztek képviselőinek (menedzsereinek) rendszeres találkozója és információcseréje. A találkozókon a kistérségek a munkájukhoz szükséges legaktuálisabb információkat kapják meg. A rendezvényeken túl a Megyei Önkormányzat Területfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztálya – a folyamatok ébrentartására és ösztönzésére – szakmai segédanyagokat is összeállítanak.

A Megyei Területfejlesztési Klub működtetésének tapasztalatai és visszajelzései kedvezőek. Az alapítók egy olyan konzultációs és kommunikációs fórummá kívánják alakítani, amely a települési, az új kistérségi, megyei, regionális, fejlesztési, pályázati közérdeklődésre számot tartó témák fontos és folyamatos vitahelyévé válik.
Ponty Zita



2005. január 10., hétfő 08:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület