CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Kizárták a Ventwest Foton Sopron női kosárlabdacsapatát az NB I-ből- 64 a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban megbetegedettek száma- 100 ezer eurót nyert a Mosonmagyaróvári Környezetvédelemért Alapítvány

 

A Corvinus Rádió hírei Január 12. 16.00 óra
FM 104,6

Kizárták a Ventwest Foton Sopron női kosárlabdacsapatát az NB I-ből
Újabb megbetegedések Pannonhalmán
A kormányfő aláírta a lakásügyi rendeletet

A Női Hivatásos Kosárlabdaliga versenybizottsága mai ülésén megerősítette előző határozatát, vagyis a Ventwest Foton Sopron női kosárlabdacsapatának kizárása mellett döntött. A részletekről Nyíri Dezső ligaelnök számolt be a Corvinus Rádiónak.

Ma hajnalban 64-re nőtt a Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Kollégiumban megbetegedett diákok száma. Az intézményben szombaton észlelték az első megbetegedést, azóta folyamatosan emelkedik a hányásra, hasmenésre panaszkodó tanulók száma. Az ÁNTSZ győri intézetének munkatársai megkezdték a vizsgálatot, az iskola konyhájában nem fedeztek fel hiányosságot, a helyszíni minták alapján valószínűsíthető, hogy a kórokozó máshonnan kerülhetett az iskolába. Kiss Imre, a tisztiorvosi intézet igazgató-helyettese hangsúlyozta: a betegség gyors lefolyású, a gyerekek egy nap alatt felépülnek, kórházba nem került senki. A betegeket elkülönítették és megkezdődött a fertőtlenítés. A vizsgálatok végleges eredménye várhatóan péntekre lesz meg.

Csaknem 100 ezer eurót nyert a PHARE CBC pályázaton a Mosonmagyaróvári Környezetvédelemért Alapítvány, amely néhány éven belül a Natur Parkból szeretné létrehozni a Szigetköz Nemzeti Parkot. A projekt céljáról Láng István,
az Alapítvány kuratóriumi tagját kérdeztük: bejátszás

Az Európai Parlament elsöprő többséggel megszavazta az unió újalkotmányát. A brüsszeli testület a közösség alkotmányos szerződését 500 igen szavazattal, 137 nem és 40 tartózkodás mellett fogadta el. Az alapokmány 2007-ben lép életbe, miután az unió 25 tagállama, több esetben népszavazás útján ratifikálja azt. Litvánia és Magyarország parlamentje már jóváhagyta a szerződést.

A miniszterelnök aláírta a parlamentben a február elsejétől életbe lépő lakásügyi kormányrendeleteket. Az új szabályozást délelőtti ülésén hagyta jóvá a kormány. Gyurcsány Ferenc a Fészekrakó programot újabb nagy lépésnek nevezte az igazságosabb és méltányosabb lakástámogatási rendszer felé. Kolber István regionális fejlesztésért felelős miniszter hangsúlyozta: a lakásügy támogatására az idén 276 milliárd forintot fordítanak, ami 60 milliárddal több a tavalyi összegnél.
 

Sport

Czink Melinda kiejtette a második kiemeltet Canberrában! A magyar teniszezőnő a 110 ezer dollár összdíjazású WTA-torna 2. fordulójában lemosta a pályáról az izraeli Anna Szmashnovát, és 6-2, 6-1-es győzelmével bejutott a negyeddöntőbe. Nem sikerült viszont ugyanez a bravúr Kapros Anikónak, aki 1-6, 7-5, 6-3-ra kikapott az amerikai Linsay Lee-Waterstől és kiesett.

A Budapesti Spartacus úszó szakosztálya a Kőbanya SC-ben folytatja a további munkát - jelentették be a kőbányai önkormányzat és a Budapesti Spartacus közös sajtótájékoztatóján, ahol természetesen ott volt a klub két kitűnősége, az olimpiai bronzéremmel is büszkélkedő Cseh László és a hatszoros rövidpályás Európa-bajnok, nagymedencés világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnoki második Risztov Éva, valamint edzőjük Turi György is. A T-Mobile Magyarország Rt által támogatott sportolók azért hagyták el eddigi egyesületüket, mert a Spartacus nem teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségeit. Andó Sándor polgármester a MobilPressnek elmondta: az utánpótlás korú úszókkal együtt közel 300 sportoló igazolt át a Kőbánya SC-hez.

Varga Ákos teljesítményére felfigyelt az Eurosport is. A Dakar-ralin eddig káprázatosan motorozó magyar sportoló bukósisakjára a tévések felszereltek ugyanis egy kamerát. Varga Ákos a 11. etapon is magabiztosan motorozott és a 26. helyen érkezett a célba, ami azt jelenti, hogy összetettben a nagyon előkelő 25. pozícióból folytathatja a viadalt. Fabrizio Meoni tragikus balesete miatt a szervezők törölték a kétkerekűek számára a 12. szakaszt. A Kiffa és Bamako közötti távot a motorosok repülőgéppel teszik meg.



2005. január 12., szerda 16:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület