CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Várhatóan jó lesz idén a búzatermés- A szökőár sújtotta területeken nyújtandó segítségnyújtásról tárgyaltak az európai főpolgármesterek- Fél éven belül teljesen kész az első Magyarországra szánt Gripe

 

Corvinus Rádió Január 15. 18.00 óra
FM 104,6

Várhatóan jó lesz idén a búzatermés
A szökőár sújtotta területeken nyújtandó segítségnyújtásról tárgyaltak az európai főpolgármesterek

Várhatóan Rogán Antal lesz a Fidesz kampányfőnöke a 2006-os parlamenti választások előtt - erősítette meg Schmitt Pál alelnök az egyik napilap információját. Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a pártelnökség tegnapi ülésén elsősorban a Gyurcsány-kormány száz napját értékelték, és áttekintették a 2006-os választási kampány stratégiáját, amelyben Rogán Antal igen komoly szerepet kap.

A szocialisták otthonteremtési programja igazságosabb, mint a Fidesz-kormányé volt, mert nem villák és luxus lakóparkok építéséről szól - jelentette ki Horváth Csaba MSZP-s képviselő. A politikus hozzátette: a Fidesz-kormány csak a 2002-es választások közeledtével kezdett foglalkozni a lakáspolitikával, és az abban az évben elkészült, mintegy harmincezer lakás nagy része luxus-, vagy pénzbefektetési célokat szolgált. A Gyurcsány-kormány viszont, a fiataloknak szánt fészekrakó programjával százezreknek teremt esélyt saját otthonra - mondta a szocialista politikus. Horváth Csaba kijelentette: az Orbán-kormány 69 milliárdot költött lakásépítésre egy évben, míg a mostani kabinet 280 milliárd forintot.

Szakértők szerint igen jó lehet az idei termés őszi búzából, ha hasonló marad az időjárás, és nem jön erős fagy. Az Agrárkamara főtitkára, Ebele Ferenc a Krónika kérdésére elmondta, hogy jó állapotban vannak a vetések, ráadásul ebben az évben mintegy 35 ezer hektárral nagyobb területen vetettek ebből a gabonafajtából. A főtitkár hozzátette, hogy az enyhe időben a szokásosnál jobban kell figyelni a kártevők elleni védekezésre.

Párizsban ma konferencián tárgyaltak arról az európai főpolgármesterek, miként szervezzék meg a további segítségnyújtást az ázsiai szökőár sújtotta területeken.A találkozón közös deklarációt fogadtak el, amelyben a legfontosabb feladatokat összegezték.
A konferencián résztvevő Demszky Gábor az önkormányzati szerepvállalásról a Klubrádiónak elmondta: főként a gyerekek életfeltételeinek javításában, az infrastruktúra működésének helyreállításában segíthetnek. Budapest főpolgármestere hozzátette: felmerült az is, hogy az önkormányzati szervezetek küldjenek képzett katasztrófavédelmi szakembereket a térségbe.

A Magyar Honvédség minden feltélének eleget téve, fél éven belül teljesen kész az első Magyarországra szánt Gripen, azonban annak be kell várnia társait. Az utolsó simításokat végzik azokon a - NATO-előírásoknak is megfelelő - harci repülőgépeken, amelyeket Svédországtól rendelt a magyar légierő. Jövő márciustól már öt Gripen gép teljesít szolgálatot a honvédségnél.
Két hét múlva gördül ki a svéd végszerelő hangár ajtaján az első, immár repülőképes magyar Gripen. Új gyártású törzs összeszerelése és a földi szerelés már hónapok óta folyik, január végétől pedig a svéd légierő és a skandináv ország katonai értékesítési hivatal pilótái végzik majd a berepüléseket. A gép nyárra elvileg minden elemében kész lesz, és képes lesz minden feladatra, amit megrendelőként a Magyar Honvédség elvár. A megállapodásnak megfelelően azonban bevárja négy társát, vagyis jövő márciusban öt Jas 39-es érkezik Kecskemétre.



2005. január 15., szombat 17:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület