CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Jelentős támogatást kap négy dunántúli település- Pártalakítást fontolgat az erdélyi MPSZ- Súlyos, életveszélyes állapotban van az a magyar kisfiú, aki Ausztriában szenvedett síbalesetet.

 

A Corvinus Rádió hírei Január 15. 20.00 óra
FM 104,6

Pártalakítást fontolgat az erdélyi MPSZ. A Magyar Polgári Szövetség területi szervezetei egyetértenek abban, hogy létre kell hozni egy pártot, amely a szövetség programját a választásokon képviseli – nyilatkozta Szász Jenő, a Magyar Polgári Szövetség elnöke a Székelyudvarhelyen tartott bővített elnökségi ülés után.
Az ülésen nem tárgyaltak személyi kérdésekről, miután a háromszéki szervezet is felülbírálta korábbi álláspontját, tulajdonképpeni bizalmatlansági indítványát a jelenlegi vezetéssel szemben. A bővített elnökség elemezte a Magyar Polgári Szövetség jelöltjeinek kudarcát a romániai novemberi parlamenti választásokon, és döntött a továbblépésről. Elhatározták, hogy három bizottságot állítanak fel, amelyek a következő elnökségi ülés időpontjáig, február 19-ig kidolgozzák egy párt bejegyzésének lehetőségét, egy ennek megfelelő politikai programot, és előkészítik a szövetség alapszabályzatának esetleges módosítását. Szász szerint abban egyetértenek, hogy szükség van egy párt bejegyzésére. A vélemények abban ütköznek, hogy a Magyar Polgári Szövetség alakuljon-e párttá, mellette hozzanak létre egy pártot, vagy egy teljesen külön utakon járó pártot alakítsanak.

Súlyos, életveszélyes állapotban van az a magyar kisfiú, aki Ausztriában szenvedett síbalesetet.
A tízéves gyermek apja elmondta: a sípálya nem volt egyértelműen kijelölve, ezért mehetett neki a gyerek a pálya szélén álló fakerítésnek.
A kisfiú a klagenfurti kórházban agyműtéten esett át, jelenleg mélyalvásban tartják.

Jelentős támogatás négy nyugat-dunántúli településnek Sárvár, Kőszeg, Halászi és Darnózseli a nyugat-dunántúli régióban elsőként nyert vissza nem térítendő támogatást az Európa Terv keretében. A három projekt finanszírozásáról szóló szerződést a sárvári Nádasdy várban írták alá, Dr. Kolber István regionális fejlesztésekért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter jelenlétében.
A Nádasdy-vár felújítására a következő két évben mintegy nyolcszázmillió forintot fordíthat a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. A nagy múltú épületre már régóta ráférne a renoválás, a pályázaton nyert pénz arra elegendő, hogy a vár bástyáit és a külső falakat renoválják. A munkálatok várhatóan nyár elején kezdődhetnek.
Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság az országban elsőként Természetvédelmi Látogatóközpontot kíván létrehozni Kőszegen. A létesítmény kiállításoknak ad otthont, benne multimédiás előadó és foglalkoztató termet, natúrboltot, élményösvényt alakítanak ki- tudtuk meg Markovics Tibortól, a nemzeti park igazgatójától. A beruházás értéke mintegy 250 millió forint. A harmadik projekt a Duna- menti kerékpárút Halászi és Darnózseli közötti 8 kilométeres kerékpárút építéséről szól. A projekttől a Szigetköz térségének turisztikai fejlődést várják a pályázók.

Megfélemlítésre hivatkozva lemondott a palesztin választási bizottság számos tagja Lemondott a palesztin választási bizottságok több tucat tagja az elnökválasztást kísérő hatósági megfélemlítésekre és szabálytalanságokra hivatkozva. Eddig összesen 46-an, köztük öt magasabb rangú tisztviselő adta vissza megbízását.
Azt állítják, hogy a nagy többséggel elnökké választott Mahmúd Abbász kampánystábja és palesztin titkosszolgálati tisztek nyomást gyakoroltak rájuk, hogy a szavazás közben változtassák meg a választási eljárást a szavazó helyiségek nyitva tartásának meghosszabbításával. Ugyanakkor a lemondott személyek megerősítették: a szabálytalanságok alapvetően nem változtattak az általánosságban tisztességes szavazás kimenetelén.

81 esztendős korában szombaton elhunyt Victoria de los Angeles világhírű operaénekesnő. A barcelonai Teknon klinikán érte a halál, ahová az óév utolsó napján szállították be hörghurut miatt. A spanyol szoprán nem sokkal ezután kómába esett, halálát szívelégtelenség és légzési zavar okozta.
Victoria de los Angeles 1923-ban született Barcelonában, s itt lépett színpadra is először a Figaró házasságának grófnőjeként, 1945-ben. Pályafutása során énekelt a világ legnagyobb operaházaiban, a Scalában, a Covent Gardenben, a Metropolitanben, együtt dolgozott Herbert von Karajannal és Zubin Mehtával is.
Legemlékezetesebb szerepei közé tartozik Bizet Carmenjének címszerepe, és felejthetetlen volt Puccini Pillangókisasszonyában is.



2005. január 15., szombat 19:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület