CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Új kemoterápiás részleg a Petz Aladár Kórházban- Sárkányrepülő-baleset- Magyar-román miniszterelnöki találkozó Budapesten- Találkozóra hívja a négy parlamenti párt elnökét a minisz

 

A Corvinus Rádió hírei 2005. január 17. 11.00 óra
FM 104,6

Új kemoterápiás részleget adnak át a győri Petz Aladár Kórházban január 19-én délután 1-kor. A részleget a kemoterápiás beavatkozások ambuláns ellátására hozták létre, ahol a betegek kezelése komfortos körülmények között történhet. Az új létesítményt 11 millió forintból alakították ki, amelyet a Regionális Onkológiai és a Győri Kórházért Alapítvány, lakosság egy százalékos támogatásából finanszíroztak. Az új részlegen két kórteremben 8-8, elektromos motorok segítségével működő speciális kezelőágyat helyeztek el, amelyeket a betegek irányíthatnak. A rendszerhez az infúziók összeállításához szükséges kiszolgálóhelyiséget és új vizsgálót is kialakítottak. A részlegen naponta 20-40 beteg kezelését tudják elvégezni.

Egy osztrák repülőgépszerelő az áldozata a fertőszentmiklósi sárkányrepülő-balesetnek. A polgári légihatóság eddigi vizsgálata szerint a férfi, aki egy kisebb hangárt bérelt a repülőtéren, segíteni akart a sárkány beindításával bajlódó magyar tulajdonosnak, amikor a jármű hirtelen elindult. Az osztrák szerelő a földön akarta tartani, és belekapaszkodott a járműbe, ami felemelkedett. Ezután a férfi több méter magasból a lezuhant és szörnyethalt. A sárkányrepülő egy ideig vezető nélkül körözött majd a földhöz csapódott.

Magyar-román miniszterelnöki találkozó lesz ma Budapesten. A tárgyalásokon várhatóan szó lesz a tervezett verespataki aranybányáról és a romániai magyarok autonómiájáról is. A tavaly év végén beiktatott Calin Popescu Tariceanu felkeresi majd Mádl Ferenc köztársasági elnököt, találkozik a magyar parlamenti pártok vezetőivel és a magyarországi románok képviselőivel. A népes román küldöttségnek Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke is tagja.

Találkozóra hívja február első hetében a négy parlamenti párt elnökét a miniszterelnök, hogy együtt gondolkodjanak az ország jövőjéről. Gyurcsány Ferenc az MSZP tegnapi országos fórumán egyebek között az áfa és az adók csökkentésének szükségességéről beszélt. Elmondta: arra kérte a pénzügyminisztert, gyorsítsák fel az áfa-ellenőrzéseket és a visszafizetéseket. A rendezvényen Hiller István bejelentette, hogy február 14-étől lemond kulturális miniszteri posztjáról és kizárólag pártelnökként folytatja munkáját.

A Fidesz örül annak, hogy Gyurcsány Ferenc elfogadja tanácsait és belátja, nem az adóterhek növelésére, hanem csökkentésre van szükség - reagált a miniszterelnök szavaira az ellenzéki párt szóvivője. Révész Máriusz kijelentette: a Fidesz partner az adótörvények módosításában, bár erre nem lát sok reményt és úgy véli: az adócsökkentés továbbra is csak a szavak szintjén fog megjelenni. Révész Máriusz a budapesti kormánybiztos kinevezését az MSZP és az SZDSZ közötti belharc újabb állomásának nevezte.

Az eddigi elnök, Sztipe Meszics marad a horvát államfő. A szavazatok 99 százalékának összeszámlálása alapján a régi-új elnökre a választók mintegy 70 százaléka szavazott. Ellenfele, Jadranka Koszor, a Horvát Demokratikus Közösség jelöltje a voksok 34 százalékát szerezte meg. Sztipe Meszics függetlenként, de az ellenzéki balközép erők támogatásával indult a választáson. Horvátország márciusban kezdi meg a tárgyalásokat Brüsszellel az uniós csatlakozásról.

Elhunyt Csao Ce-jang, a Kínai Kommunista Párt egykori vezetője. A veterán politikus a hét végén esett kómába, miután szélütést kapott. Csao Ce-jangot az 1989-es Tienanmen téri vérengzés után váltották le posztjáról és helyezték házi őrizetbe. Azzal vádolták, hogy támogatta a lázadó diákokat és nem értett egyet a hadsereg bevetésével. Csao Ce-jang 85 éves volt.

Az iraki Bakúbában heten meghaltak, amikor fegyveresek támadták meg a Nemzeti Gárda egyik ellenőrző pontját. A Bagdadtól 65 kilométerre északra fekvő város gyakran célpontja a január 30-adikai választások ellen fellépő iraki csoportoknak. Bászrában rakétákkal lőttek két szavazóhelyiséget a felkelők. A robbanások csak anyagi károkat okoztak.

Átadták az Oscar-díj előfutárának is tekintett Arany Glóbusz díjakat. A legjobb film a Martin Scorsese által rendezett Aviator, míg a legjobb rendező Clint Eastwood lett. A legjobb színésznek Leonardo Di Caprio-t, a legjobb színésznőnek Hilary Swank-et választották. Annette Bening a Szabó István által rendezett Csodálatos Júlia című filmben nyújtott alakításáért kapta meg az Arany Glóbuszt.



2005. január 17., hétfő 13:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület