CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Sztrájkot hirdet a Közúti Közlekedési Szakszervezet- Megerősített szolgálattal segítenek a hajléktalanokon Győrben- megerősített szolgálattal segítenek a hajléktalanokon Győrben-

 

A Corvinus Rádió hírei Január 18. 12.00 óra
FM 104.6

Január 24-ére országos sztrájkot hirdet a Közúti Közlekedési Szakszervezet, amennyiben a Volán nem emeli dolgozói bérét minimum 12 százalékkal. A Kisalföld volán is támogatja a megmozdulást. A sztrájkról Mészáros Imre, a Közúti Közlekedési Szakszervezet megyei szervezetének titkára tájékoztatta a Corvinus Rádiót.

A hideg idő beköszöntével megerősített szolgálattal segítenek a hajléktalanokon Győrben. Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat igazgatója és munkatársai takarókat, ételt és forró teát osztanak a rászorulóknak. A szervezethez folyamatosan érkeznek az adományok, de meleg ruhát, tartós élelmiszert továbbra is várnak. A szolgálat csatlakozik ahhoz az országos kezdeményezéshez, hogy megszámolják az utcán és a szállókon élő hajléktalanokat. Győrben február 3-án és 4-én lesz számlálás. Az akcióban a szakemberek és civilek regisztrációs lapokon tartják majd számon a hajléktalanokat. Az igazgató szerint jelenleg több, mint 200 fő él fedél nélkül Győrben és a szállók teljes létszámmal működnek.

Ismét kismértékű habzást tapasztaltak az elmúlt napokban a Rábán. Dr. Horváth Lajos, a győri székhelyű Észak-Dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség szakembere szerint azonban a szennyezőanyag nem éri el a határértéket. A korábbi ellenőrzésekből kiderült, hogy az ismétlődő habzást vélhetően osztrák területen lévő három bőrgyár okozza. Az osztrák fél várhatóan márciusban értékeli ki a végzett ellenőrzések eredményét. A győri felügyelőség a szombathelyi szervezettel közösen folyamatosan vizsgálja a Rábát.

Határon átívelő utakról, a természeti erőforrások megvédéséről és a vasúti fejlesztési programok összehangolásáról szólnak majd a többi között a Romániával közös fejlesztések - közölte a kormányfő. Gyurcsány Ferenc a Krónikának adott interjújban elmondta azt is, hogy az Unió új költségvetéséhez kapcsolódó nemzeti fejlesztési tervek kidolgozásánál folyamatosak a konzultációk Szlovákiával, Ausztriával és Szlovéniával is. Gyurcsány Ferenc a hét végén általa felvetett adócsökkentéssel kapcsolatban közölte: a nemzetközi és a hazai példák azt mutatják, hogy bizonyos feltételek mellett az adókulcsok csökkentése még növelheti is az összes adóbevételt. A miniszterelnök szerint az általános forgalmi adó, a személyi jövedelemadó és a bérterhek csökkentésén lehet gondolkodni.

A kormány nem folytatott tárgyalásokat a NATO-val egy esetleges rakétavédelmi rendszer magyarországi telepítéséről. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tájékoztatta így Dávid Ibolyát, az MDF elnökét, aki korábbi sajtóhírek nyomán, levélben kért felvilágosítást a miniszterelnöktől. A kormányszóvivői iroda közleménye szerint amennyiben a rendszer létrehozásával és telepítésével kapcsolatban a kormány döntési helyzetbe kerül, haladéktalanul tájékoztatni fogja az Országgyűlést.

A verespataki aranybánya engedélyezéséről csak a hatástanulmányok elkészülte után döntenek - közölte Budapesten a román környezetvédelmi miniszter. Sulfina Barbu a kormányfő kíséretében járt a magyar fővárosban és külön is tárgyalt kollégájával, Persányi Miklóssal.

Az euróövezet pénzügyminiszterei egyetértettek abban, hogy folytatni kell a túlzott államháztartási hiány miatti uniós eljárást Görögország ellen. A döntés azért született, mert a közös pénzt használó ország deficitje tartósan és jelentősen meghaladja az euró stabilitását garantáló felső határt, a bruttó hazai termék 3 százalékát. Decemberben az Európai Bizottság az euróövezethez tartozó Görögország mellett az azon kívüli Magyarországot is elmarasztalta amiatt, hogy nem tudott elegendő haladást elérni az államháztartási hiány leszorításában. Az ügyet ma a 25 tagország pénzügyminiszterei is tárgyalják Brüsszelben.

Az egész világra kiterjedő, szökőárt előrejelző rendszer kiépítéséről is tanácskoznak a japán Kobéban a világ 150 országának szakértői. Az ENSZ által szervezett fórum mintegy háromezer résztvevője, politikusok és kutatók a természeti katasztrófák megelőzésének lehetőségeit vizsgálják. A várakozások szerint a japán kormány az ötnapos tanácskozáson jelenti be, hogy 4 millió dollárral járul hozzá a csendes óceáni szökőár előrejelző rendszer kiépítéséhez.

Irakban elrabolták Moszul szír katolikus érsekét - jelentette be a vatikáni szóvivő. Bagdadi értesülések szerint az iraki szír katolikus egyház fejét temploma előtt fegyveresek kényszerítették arra, hogy beszálljon egy autóba. Az emberrablók céljai egyelőre ismeretlenek. A Vatikán szóvivője elítélte a terrorcselekményt, és követelte, hogy haladéktalanul engedjék szabadon a 66 éves érseket.

Gépkocsiba rejtett bomba robbant Bagdad központjában, a legnagyobb iraki síita párt egyik irodájának közelében. A merényletben egy ember meghalt, heten megsérültek az iraki fővárosban.



2005. január 18., kedd 13:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület