CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott az APEH Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága- Jóváhagyta a Nemzeti Tankönyvkiadó privatizációját a Gazdasági Versenyhivatal

 

A Corvinus Rádió hírei Január 19. 14.00 óra
FM 104.6

Jóváhagyta a Nemzeti Tankönyvkiadó privatizációját a Gazdasági Versenyhivatal
Ismét kihallgatja az ügyészség Kulcsár Attilát

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott az APEH Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága. A beszélgetésen Varga Lászlóné igazgatónő ismertette az új adóbevallási lehetőséget, az Adóhatósági AdóMegállapítást (ADAM), amelynek lényege, hogy a magánszemélyek éves adóbevallását az APEH készíti el.
Ez a forma egyelőre papíralapú kapcsolatot jelent az adózókkal, de hamarosan itt is nagyobb szerephez jut az elektronikus információ továbbítása az adóhivatal és az ügyfelek között. Az ADAM-programban való részvételre egy nyilatkozat kitöltésével lehet jelentkezni, amely letölthető az APEH honlapjáról (www.apeh.hu), illetve beszerezhető a nyomtatványboltokban is. A nyilatkozat beadási határideje 2005. február 15-e.

Jóváhagyta a Nemzeti Tankönyvkiadó privatizációját a Gazdasági Versenyhivatal. A határozat szerint a Versenytanács engedélyezi, hogy az ÁPV Rt. pályázatán nyertes Láng Kiadó és Holding Rt. megvásárolhassa a tankönyvkiadó 70 százalékos részvénycsomagját. A versenyfelügyelet engedélyére azért volt szükség, mert a tranzakció vállalkozások összefonódásának minősült. A GVH azonban megállapította, hogy a Nemzeti Tankönyvkiadó megvásárlása nem befolyásolja a piaci versenyt, mert nem hoz létre gazdasági erőfölényt a kiadói, nyomdai és kereskedelmi piacokon.

Holnaptól tilos génkezelt kukoricát előállítani vagy behozni az országba. Németh Imre agrárminiszter a kormányülés szünetében elmondta: az Európai Unióban sem engedélyezett fajta átmeneti betiltásáról szóló döntést tudományos, élettani vizsgálatokkal kell alátámasztani. Ugyancsak most döntött a kormány arról, hogy újabb, ezúttal 40 milliárd forintos fejlesztési célú hitelprogrammal segíti a gazdákat. A keretből egyebek mellett gabonatárolók építésére, gépvásárlásra és élelmiszeripari fejlesztésekre lehet pályázni.

Havril András lett a Honvéd Vezérkar vezérkari főnöke - jelentette be Gyurcsány Ferenc kormányfő és Juhász Ferenc honvédelmi miniszter. A vezérkari főnök első helyettese Braun László vezérőrnagy, második helyettese Mikita János vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója pedig Tömböl László dandártábornok lett. Az új vezérkari főnök, Havril András 2000. októberétől a szárazföldi vezérkar vezérkari főnökeként dolgozott, és decemberben nevezték ki a Honvéd Vezérkar vezérkari főnöke helyettesévé.

Azonnali hatállyal felmentette az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét a környezetvédelmi miniszter. Persányi Miklós közleményében ezt Mersich Iván szakmai körökben is vitatott intézkedéseivel indokolja. A meteorológiai szolgálat munkáját a következő három hónapban miniszteri biztosként Antal Emánuel korábbi elnökhelyettes, majd megbízott elnök irányítja. A miniszteri közlemény cáfolja, hogy a szolgálattól több százmillió forintot vontak volna el, a költségvetési támogatás összességében 60 millió forinttal marad el a tavalyitól.

Ismét kihallgatja az ügyészség Kulcsár Attilát. A brókerbotrány fő gyanúsítottjától ezúttal azokra a kérdésekre várnak választ, amelyek korábbi vallomásai és az írásos bizonyítékok összehasonlításakor vetődtek fel. Az ügyészségnek Kulcsár Attila tavalyi kihallgatása óta került birtokába több bizonyíték, és időközben elkészültek a pénzmozgásokat vizsgáló szakértői vélemények is. A volt bróker ügyvédje szerint védence pontosítja és bővíti majd korábbi vallomását. Zámbó Gyula úgy véli: a nyomozás a nyár elejére fejeződhet be, majd újabb egy-két hónap alatt elkészülhet a vádirat is.

Autóbalesetben életét vesztette Kulcsár Anita, a Dunaújváros női kézilabdacsapatának Európa-bajnoka, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes játékosa. A beálló játékos 28 éves volt.
 

Az időjárásról:

Túlnyomóan borult, párás marad az idő, a Dunántúlon többfelé várható kisebb havazás, majd hószállingózás. Az északi szél nyugaton megélénkül, néhol megerősödik. Délután plusz 1, mínusz 4, este mínusz 1, mínusz 6 fok lesz.



2005. január 19., szerda 17:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület