CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A városi megemlékezést pénteken a Kölcsey-szobornál tartják - Jubileumi rendezvény a KÉSZ, a Kálvin Kör és a Luther Szövetség közös rendezésében - A megyei ünnepség Jánosssomorján lesz

Magyar Kultúra Napja - városi megemlékezés a Kölcsey-szobornál 2005. január 21-én, pénteken 15:00 órakor a Magyar Kultúra Napján Sopron városa a Kölcsey-szobornál rendez ünnepi megemlékezést.

Köszöntőt mond Kovács László, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke. Közreműködnek a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola diákjai. A rendezvényen Sopron városa és kulturális intézményei, iskolák a Himnusz költőjének szobránál elhelyezik az emlékezés és a tisztelet koszorúit.



Magyar Kultúra Napja - Jubileumi rendezvény a KÉSZ, a Kálvin Kör és a Luther Szövetség közös rendezésében 2005. január 22-én, szombaton, 18:00 órakor a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete, a Soproni Kálvin Kör és a Soproni Luther Szövetség a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Liszt-termében ünnepi estet tart.

Az esten elhangzik Jáki Sándor Teodóz OSB és Cs. Varga István irodalomtörténész professzor ,,A Himnusztól az Örömódáig" című előadása.
Közreműködik a Fidelissima Vegyeskar, Arany János vezetésével.

A helyszínen megvásárolhatók Cs. Varga István: Szent Művészet II., Rokonföldön-Szellemi utazás Erdélyben és Csángóföldön, továbbá Jáki Sándor Teodóz: Csángókról igaz tudósítások című könyvei, amelyeket a szerzők az ünnepi est végén dedikálnak.



Magyar Kultúra Napja – megyei ünnepség

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Kht, Jánossomorja Város Önkormányzata, a TIT Pannon Egyesület és a Győri Fotóklub Egyesület közös szervezésében 2005. január 22-én, szombaton 17.00 órai kezdettel megyei ünnepséget tartanak legifjabb városunk művelődési házában (Jánossomorja, Óvári u.1.) a Magyar Kultúra Napja tiszteletére.

Dr. Kurunczi Károly polgármester köszöntőjét követően dr. Medgyasszay László, a megyei közgyűlés alelnöke mond ünnepi beszédet. A program ezután az „Év fotója - év fotósa 2004.” c. vándorkiállítás megnyitásával, majd ünnepi irodalmi összeállítással folytatódik.

Az ünnepség keretében adják át a „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Kulturális Tagozatának” elismeréseit, melyet a megyei közgyűlés döntése értelmében 3 személy, Szalay Gyula, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ műszaki szakalkalmazottja, színháztechnikai mérnök, Böröndi Lajos, a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ igazgatója és Bán Csabáné pedagógus, a nyúli Grácia Majorette Csoport vezetője vehet át.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés díjtalan.





2005. január 20., csütörtök 09:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület