CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Három soproni érdekeltségű mélyépítő cég is pályázik a körforgalom megépítésére- Kapuvári Rendőrkapitányság: az ombudsmani vizsgálat eredménye- Szökőár: 220 ezer áldozat

 

A Corvinus Rádió hírei Január 20. 11.00 óra
FM 104.6

Három soproni érdekeltségű mélyépítő cég is pályázik a Kossuth és a Táncsics utca kereszteződésénél létesítendő körforgalom kivitelezésére. A munkák legkorábban március elején kezdődhetnek el. Szóka Sándor, a városüzemeltetési iroda csoportvezetője a Kisalföldnek elmondta: három út- és mélyépítő cég nyújtotta be pályázati anyagát, mindháromnak van soproni érdekeltsége. A pályázatok kiértékelése elkezdődött. A közbeszerzési eljárás tárgyalási szakasza várhatóan a jövő hét közepén fog lezárulni, ezt követően hirdetnek végeredményt. A kivitelezési munkák az időjárás függvényében, remélhetően az év harmadik hónapjában kezdődhetnek el. A beruházás a tervek szerint április 30-ig elkészül.
                                                                                                                                                                                                                                                                                      A rendőrségnél lefolytatott ombudsmani vizsgálat megállapította: a Kapuvári Rendőrkapitányságon az országos átlagnál rosszabb körülmények között dolgoznak a rendőrök. A rendőrök elhelyezési és munkakörülményei miatt ebből a szempontból az ország legrosszabbjai közé sorolta a Kapuvári Rendőrkapitányságot az ombudsman. Az épület elavult, a munkatársak szűk helyen dolgoznak, s az ügyfeleket sem a kornak megfelelő körülmények között fogadják. A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kocsis Tünde alezredes rádiónknak az kapuvári rendőrkapitányság terveiről számolt be.

A decemberi adatok szerint a munkanélküliségi ráta 6,6 százalék, ami 1,4 százalékos növekedést mutat az előző év hasonló időszakához képest. Az elmúlt évben is folytatódtak a gyárbezárások, leépítések Vas megyében, ennek köszönhetően meglehetősen romlottak a foglalkoztatási adatok. Míg 2003 végén 5,2 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, a legfrissebb adatok szerint ez most 6,6 százalék. December végén 8353 munkanélkülit tartottak nyilván a Vas Megyei Munkaügyi Központban, ebből 660 pályakezdő. A legrosszabb helyzet továbbra is Vasvár és Szentgotthárd térségében van, itt 9,5 százalékra emelkedett a munkanélküliek aránya. A legkevesebb állástalannal Szombathelyen kell számolni, itt a ráta 5,5 százalék. A decemberi 6,6 százalékos arány egyébként a 2004-es esztendő legrosszabb adata, ezt csak a februári 6,2 százalékos munkanélküli arány közelítette meg.

A gazdasági miniszter várhatóan még a héten előterjeszti koncepcióját a szociális energiatarifa bevezetéséről. Ennek lényege, hogy a jövőben a legszegényebb családok esetében az inflációnál ne legyen magasabb az áremelés - mondta a kormányszóvivő.

Havril András lesz a honvédség új vezérkari főnöke, a február elsejével felmentését kérő Szenes Zoltán utódjaként. Bemutatásakor Gyurcsány Ferenc kormányfő a honvédelem fő feladatának a következő időszakban a magyar katonák külföldi szerepvállalását, az önkéntes haderő fejlesztését, valamint a minisztérium és a Honvéd Vezérkar összevonását nevezte.

Vasárnap érkezik haza Irakból az a 40 magyar katona, aki a karácsony előtt visszatért magyar szállító zászlóalj otthagyott felszerelésének berakodásában segített. A hétvégén hazatérő csoporttal az utolsó magyar katona is elhagyta Irakot.

Délkelet-Ázsiában 220 ezerre emelkedett a három héttel ezelőtti szökőár megtalált halálos áldozatainak száma. A természeti katasztrófa legtöbb áldozata Indonéziában volt: a legújabb adatok szerint csak ott több mint 166 ezer ember vesztette életét. Az azonban valószínűleg soha nem derül ki, hogy összesen hány ember lelte halálát a romok között és a tengerben.

Ma iktatják be hivatalába az Egyesült Államok elnökét, a tavaly újjáválasztott ifjabb George Busht. Ez minden idők legdrágább beiktatási ünnepsége: a kedden kezdődött három napos rendezvénysorozatra becslések szerint 55 millió dollárt fordítanak, de nem a költségvetésből, hanem az elnök egyéni és céges támogatói adják össze a pénzt.

Hivatalossá vált, hogy Viktor Juscsenko lesz Ukrajna új elnöke. Az ukrán legfelsőbb bíróság elutasította az utolsó panaszt is, a két hivatalos ukrán lap pedig ma nyilvánosságra hozza az elnökválasztás megismételt második fordulójának eredményét. Így Juscsenko, a választás győztese akár már pénteken elfoglalhatja elnöki hivatalát.

Meteoritra bukkant a Marson majd egy éve kutató Opportunity amerikai önjáró laboratórium. Ez az első, amelyet egy másik bolygón megtaláltak. A világűrből a vörös bolygó felszínébe becsapódott kosárlabda nagyságú, erősen lyukacsos űrjövevény vasból és nikkelből áll. A Földre hullott meteoritok közül nagyon kevésnek ilyen az anyagösszetétele, az arizonai nagy meteorkráterben azonban találtak egy ehhez hasonlót.



2005. január 20., csütörtök 11:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület