CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Fidesz: felgyorsult a privatizáció - Az MSZP kiáll a nyilvános privatizáció mellett- Felfüggesztette Volán-sztrájkot a Közúti Közlekedési Szakszervezet- Német vesztegetési botrány rázta meg a tőkepia

 

A Corvinus Rádió hírei Január 23. 15.00 óra
FM 104.6

Német vesztegetési botrány rázta meg a tőkepiacokat

Felgyorsult a privatizáció; az MSZP-SZDSZ-kormány kétszer annyi állami vagyont adott el két és fél év alatt, mint az Orbán-kormány teljes hivatali idejében - jelentett ki Répássy Róbert. A Fidesz politikusa tovább folytatja a pártjára jellemző demagóg politizálást - reagált az MSZP részésről Göndör István.
A Fidesz adatai szerint 2000-ben a privatizáció értéke 58, 2001-ben 52, 2002-ben 21 milliárd forint volt, 2003-ban azonban 160, 2004-ben pedig 300 milliárd forint. Répássy Róbert úgy véli, hogy ezt az összeget a kormány elköltötte, amiről nincs tudomása az embereknek. A fideszes képviselő hangot adott azon véleményének, hogy a privatizáció célja nem más, minthogy kiszolgálja és helyzetbe hozza a kormány, illetve Gyurcsány Ferenc támogatóit. Erre jó példa volt a Nemzeti Tankönyvkiadó, valamint a Bólyi Mezőgazdasági Rt. privatizációja - tette hozzá. Emellett kifogásolta a Richter Rt., a Mahart hajópark, valamint a Dunaferr és a Forrás Rt. magánosítását is.

Felfüggesztette a hétfőre meghirdetett Volán-sztrájkot a Közúti Közlekedési Szakszervezet. Szombati rendkívüli elnökségi ülésükön az érdekképviselők úgy döntöttek: nem tartanak munkabszüntetést addig, amíg folyik a tárgyalás a munkaügyi tárca legutóbbi, a korábbinál kedvezőbb ajánlatáról.
A VOLÁN társaságokat képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSz)közleményében örömmel nyugtázta a szakszervezet sztrájkfelhívásának felfüggesztését. Az érdekvédők elnöke elmondta: azután döntöttek a hétfői munkabeszüntetés elodászása mellett, hogy szombaton reggel az eddigieknél kedvezőbb ajánlatot kaptak a munkaügyi minisztériumtól. Inokai Géza hozzátette: a jövő hét elején folytatódnak a tárgyalások az új ajánlatról.
 
Az amerikai Enron, és az olasz Parmalat botrány után ezúttal egy német csalássorozat rázta meg a tőkepiacokat. Az ügybe a frankfurti üzleti élet prominens személyiségei is belekeveredtek.
Végleg elveszíthetik az emberek bizalmát a német tőkepiac eddig legnépszerűbb befektetései közé tartozó ingatlanalapok, amennyiben beigazolódnak a szombaton nyilvánosságra hozott vádak. A frankfurti ügyészség szerint ugyanis néhány ingatlanalap-kezelő ingatlanbrókerekkel összejátszva a rájuk bízott pénzből a piaci árnál lényegesen magasabb összegért vásároltak irodaházakat, a nyereségből pedig kenőpénz formájában ők is részesedtek.
A botrány két igen neves alapkezelőt a Deutsche Bank Real Estate-et és a Deka-t érinti, vezetői a vádak szerint mintegy 20 millió euró kenőpénzt fogadtak el az ügyletek lebonyolításáért cserébe.
A botránnyal kapcsolatos első hírek szeptemberben láttak napvilágot, az általuk okozott károk mértékét jól mutatja, hogy azóta közel 700 millió eurót vontak ki a befektetők az ingatlanalapokból.
 
Az indonéziai hatóságok közlése szrint további 7200 fővel nőtt a december 26-i földrengés és szökőár áldozatainak száma. Az új adat egyben azt is jelenti, hogy csak Indonéziában 173 ezer 520 ember vesztette életét a katasztrófa következtében. Az indonéz egészségügyi minisztérium még mindig 7249 eltűntet tart nyilván.
Az összeszámlált halottak több mint háromnegyede az indonéziai Szumátra szigetének északi részén vesztette életét. Ez a térség feküdt ugyanis a legközelebb a Richter-skála szerint 9-es fokozatú rengés epicentrumához.
Srí Lankán, amelyet Indonézia után a leginkább sújtott a szökőár, a legfrissebb adatok szerint csaknem 31 ezer ember esett a hatalmas hullámok áldozatául.
A földrengés és a cunami a legfrissebb összesítések szerint több mint 227 ezer ember életét vette el.



2005. január 23., vasárnap 16:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület