CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Ma helyezik örök nyugalomra Győrben Kulcsár Anitát- Februártól szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak a Szlovákiába utazók- Havazás Vas-megyében

 

A Corvinus Rádió hírei Január 25. 12.00 óra
FM 104.6

Ma helyezik örök nyugalomra Győrben Kulcsár Anitát
Februártól szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak a Szlovákiába utazók
Drámai helyzet Németországban a hatalmas havazás miatt

Februártól szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak a Szlovákiába utazók, a pozsonyi Bush-Putyin találkozó miatt. Erről Fehér Imre, őrnagy, a Győri Határőrigazgatóság sajtóreferense számolt be a Corvinus Rádiónak.

Vas-megyében, főként az Őrségben és Vasvár környékén indult el a havazás, reggelig 8-13 centi esett. A megyei közútkezelő tájékoztatása szerint ma újabb 10-12 centire számítanak, holnap estig pedig akár 25-50 centiméternyi hó is hullhat. A főutak hókásásak, a mellékutak havasak, de egyelőre minden út járható. Az autóbusz- és vonatközlekedésben sincs fennakadás. Vasban azonban attól tartanak, hogy az előre jelzett erős szél a későbbiekben komoly hófúvásokat okozhat.

A miniszterelnök szerint az eltitkolt jövedelmek bevallását eredményezheti egy, a jövőben esetleg bevezetésre kerülő adókulcs-csökkentés, vagy az egykulcsos adó. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor úgy látja: ez utóbbi a társadalmi igazságosság kérdését is felvetné. A kormányfő a Magyar Rádiónak adott - hétfői felvételről - kedd reggel elhangzó interjújában azt mondta, a cél az, hogy "kevesebb adó fizetésével ösztönözzünk többeket, hogy ne titkolják el a jövedelmüket", és ezáltal élénküljön a gazdaság.

Az elmúlt év első tizenegy hónapjában mérsékelődött a népességfogyás üteme. A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint ebben az a döntő tényező, hogy, hogy kevesebben haltak meg, mint a megelőző év hasonló időszakában. Tovább csökkent viszont a házasságkötések száma és kevesebb gyerek született. A természetes népességcsökkenést némiképp ellensúlyozta a bevándorlás, így az ország lélekszáma mintegy 20 ezer fővel lett kevesebb - olvasható a KSH jelentésében.

A német országutakon kaotikus állapotokat okozott a hosszú évek óta nem tapasztalt mértékű havazás. A nyugat-német tartományok többségében sok helyütt megbénult a forgalom, és ami még rosszabb, százszámra történtek balesetek. Az egyik alsó-szászországi autópálya-szakaszon 25 gépkocsi szaladt egymásba. Eddig csaknem fél tucat ember esett áldozatul a vasárnap este kezdődött igazi, téli időjárásnak, ami nem annyira a hideggel, hanem óriási mennyiségű hóval jelentkezik.

A palesztin fegyveres csoportok beleegyeztek abba, hogy ideiglenesen leállítják a támadásokat Izrael ellen - hangzott el Mahmúd Abbász gázai tárgyalásai után. A palesztin elnök közel egy héten át tárgyalt a radikális mozgalmak képviselőivel Gázában. Amikor visszatért Ramallahba, a palesztin kormányzat központjába, kijelentette: csökkentek a véleménykülönbségek, ezzel nőtt az esély az Izraellel kötendő tűzszünetre. Palesztin források azonban közölték: Abbász addig nem hirdet ki hivatalos fegyvernyugvást, amíg nem kap garanciát arra Izraeltől, hogy leállítja a hadműveleteket palesztin területen.

Egy nemzetközi emberi jogi szervezet szerint az iraki biztonsági szervek önkényesen vesznek őrizetbe embereket, és rendszeresen kínozzák foglyaikat. A Human Right Watch nevű szervezet jelentésében iraki őrizetesek beszámolójára hivatkozott. A jelentés egyúttal azzal is vádolta az iraki ideiglenes kormányt, hogy tevékenyen részt vett vagy legalábbis cinkosként viselkedett az alapvető emberi jogok súlyos megsértésében. Az iraki igazságügyminiszter nem kérdőjelezte meg a Human Rigths Watch jelentésében foglaltakat, hanem azzal védekezett, hogy nem lehet elvárni az igazságszolgáltatás makulátlan működését egy olyan háború dúlta országban, mint Irak.



2005. január 25., kedd 13:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület