CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Csúszhat a Deák tér felújítása- A Külügyminisztérium nem tud arról, hogy magyar áldozatai is lennének a thaiföldi hajószerencsétlenségnek- Nem tudják leadni a borászoka borseprőt * Sport * Időjárás

 

A Corvinus Rádió hírei
Január 25. 16.00 óra

Csúszhat a Deák tér felújítása. Biczi László, Hruby József alpolgármester közvetlen munkatársa, aki a Deák térrel kapcsolatos ügyek koordinációját végzi rádiónk tegnapi műsorában kérte fel a Deák tér fórum képviselőjét Varga Gábort, hogy vonja vissza fellebbezését az építkezés ellen:
Varga Gábor, a Deák tér fórum képviseletében válaszában kifejtette, hogy csak a fellebezést benyújtó lakók vonhatják vissza a fellebezést, a fórum nem.

A Külügyminisztérium nem tud arról, hogy magyar áldozatai is lennének a thaiföldi hajószerencsétlenségnek. A bangkoki magyar nagykövetség munkatársa kiderítette, hogy az első hírekkel ellentétben, a korábban eltűntként keresett magyar jól van és nem is a szerencsétlenül járt hajóval utaztak. A thaiföldön felborult vízijármű utasai közül továbbra is keresnek 24 embert, de a névsorban magyar, vagy magyaros hangzású név nincs. A helyi rendőrség közlése szerint hét ember meghalt, többen eltűntek.

Több hónapja nem tudják leadni a borászok a szüret után visszamaradt mellékterméket, a borseprőt. Az ország egyetlen felvásárlója ugyanis csak a megtermett mennyiség felének fogadására készült fel. Több tízezer borásznál áll a seprő a pincékben. Eddig a legtöbb szőlészetben trágyázásra használták a seprőt, vagy kidobták. Az új törvény szerint ez ma már tilos. Aki nem tud elszámolni a seprővel, akár több százezer forintos pénzbírságot is kaphat.

Elkészült az első, Magyarországnak gyártott Gripen vadászrepülőgép. A magyar felségjelzésű vadászrepülőgépet a magyar és a svéd honvédelmi miniszter jelenlétében mutatták be Linköpingben. Négy társával együtt 2006 márciusában érkezik majd Magyarországra. Februárban kezdődik a repülőgépek földi tesztelése, majd több alkalommal a levegőben is kipróbálják a Gripeneket, mielőtt a Magyar Honvédség használatba veszi őket.

A fideszes volt pénzügyminiszter, Varga Mihály szerint májusra, júniusra felborulhat a költségvetés, ha a kormányzat nem tesz időben megfelelő lépéseket. Varga Mihály szerint az egészségbiztosítás a legveszélyesebb terület, ahol az egészségügyi kiadások kasszája borulhat meg, mert a kormányzat lényegében ugyanannyi pénzt szán a 2005-ös kiadásokra, mint 2004-ben, márpedig 2004-ben sem volt elegendő a pénz. Emellett szintén a költségvetés bizonytalanságát mutatja például az áfa-visszatérítések visszatartása is, hiszen a visszatartás miatt kamatot kell fizetni az adóhivatalnak. A gyógyszerkasszát pedig szintén ilyen területnek tartja a volt miniszter. Az ellenzéki párt véleményével ellentétben a szocialisták úgy látják, hogy az ország rendelkezik olyan költségvetési tartalékkal, amellyel a váratlan események is kezelhetőek lesznek 2005-ben.
 

Sport

2006-ban Budapest ad otthont az úszók Európa-bajnokságának. A dátum egyre közeledik, a megvalósításról azonban még mindig folynak a viták, tegnap két fórumon is. A Mozgalom a Margitszigetért Egyesület képviselői a zöld területeket féltik, a Nemzeti Sporthivatal képviselői és az építészek úgy látják, van jó megoldás akkor is, ha a sziget területén bővülnek a medencék. A Fővárosi Közgyűlés várhatóan csütörtökön határoz arról: hozzájárul-e a Hajós Alfréd Sportuszoda tervezett bővítéséhez.

Kálovics Anikó második helyen végzett a spanyolországi Elgoibarban rendezett Juan Muguerza mezeifutó-emlékversenyen. A győzelmet a kenyai Alice Timbilil szerezte meg.

Ma egy éve, hogy tragikus hirtelenséggel életét vesztette a magyar labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartott Fehér Miklós. A Benfica légiósa a pályán esett össze, és hiába volt a gyors orvosi beavatkozás, már nem tudtak rajta segíteni. Portugáliában szoborral, szentmisével, nálunk fekete karszallaggal emlékeznek a fiatalon elhunyt játékosra.

Felkészülési mérkőzésen 1-0-s félidő után 2-0-ra verte az Integrál DAC gárdáját a Győri ETO FC. Reszeli Soós István együttesének góljait Tóth Péter és Sándor György szerezték. A győriek továbbra is szerda-szombat ritmusban lépnek gyepre, szerdán a Mosonmagyaróvár, szombaton a Vecsés lesz az ETO ellenfele.
 

Időjárás

Az Észak-Dunántúlon ma erősen felhős lesz az ég, elszórtan kisebb havazás alakul ki. Erős lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 0 fok körül alakul. Késő este -3, -2 fok várható.
Télire fordul az időjárás az elkövetkező napokban, a nyugati országrészben hideg-, keleten azonban melegfronti hatásra számíthatunk



2005. január 25., kedd 17:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület