CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Kereskedelmi központ épülhet a Győri kapunál - Építményadó csökkentés szocialista módra- Ítélet született a maffia-ügyben * Sport

A Corvinus Rádió hírei Január 30. 16.00 óra
FM 104.6

Kereskedelmi központ épülhet a Győri kapunál
Ítélet született a maffia-ügyben

Módosítják Sopronban az úgynevezett Győri kapu városrész 2000-ben elfogadott szabályozási tervét és építési szabályzatát. A 84-es számú főút–vasútvonal-Győri út által határolt területen kereskedelmi központok építését tervezik. A Corvinus Rádiót erről Kuslits Tibor, városi főépítész tájékoztatta.

Építményadó csökkentés szocialista módra. Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Soproni Szervezete. A sajtótájékoztatón elhangzottakról Dr. Molnár Ágnes, önkormányzati képviselő számolt be rádiónknak.

Csak az elsőrendű vádlott Matkó Ákos László kapott letöltendő, 2 év 2 hónapos börtönbüntetést a székesfehérvári maffiaügyként ismertté vált perben. Az aktákat 90 évre államtitokká minősítették, ezért a nyilvánosság nem tudhatja meg, hogy miért is ítélték el a vádlottakat. Az ügyészség 23 embert, köztük rendőröket, ügyészeket és ügyvédeket vádolt azzal, hogy bűnözőknek pénzért adatokat adtak ki és kisebb ügyeket simítottak el. Az ítéletek nem jogerősek.

A vajdasági magyarság és kisebbség érdeke az, hogy minél jobb kapcsolatok legyenek Szerbia és az Európai Unió között - mondta Hegyi Gyula. A szocialista Európa-képviselő azután nyilatkozott, hogy befejezte munkáját a térségben a szerbiai magyarellenes atrocitásokat vizsgáló bizottság. Kijelentette: semmiképpen nem fogják javasolni, hogy az unió minden kapcsolatot szakítson meg Szerbiával, mert az a fontos, hogy a belgrádi kormányzat kénytelen legyen tisztelni az uniós normákat. Az Európai Parlament küldöttségének fideszes tagja, Becsey Zsolt kijelentette: a mandátum csak az atrocitások vizsgálatára vonatkozik, vagyis arra, hogy ezek mennyire etnikai alapúak, és hogy mennyire állapítható meg ebben az állam felelőssége Szerbiában.

Az iraki választások a demokrácia és a szabadság üzenetét küldték az egész térség és a világ számára - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso. Az unió soros elnöki tisztét betöltő Luxemburg külügyminisztere azt mondta: mindent meg kell tenni azért, hogy a választásokat bojkottáló szunnita kisebbséget is bevonják a demokratizálódási folyamatba.

A Gázai övezetben izraeli katonák agyonlőttek egy tízéves palesztin kislányt - jelentették orvosi források. A gyereket a fején találta el a lövedék a Rafah-i menekülttáborban. Egy másik, hétéves kislány a kezén sérült meg. Egyelőre nem tudni, hogy a katonák miért nyitottak tüzet. Az izraeli hadsereg szóvivője közölte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben.
Hágában nyolcévi börtönbüntetésre ítéltek egy volt jugoszláv tábornokot. Pavle Strugar-t azért találta bűnösnek a délszláv háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék, mert 1991-ben lövette a horvátországi Dubrovnik városát, és nem akadályozta meg, hogy támadják a lakosságot. Annak idején Strugar volt a parancsnoka annak a jugoszláv egységnek, amely a világörökség részéhez tartozó Dubrovnikot ostromolta.

Sport

Az MTK nyerte a teremlabdarúgó-bajnokságot. A sorozat döntőjében a fővárosi kék-fehérek 3-0-ra nyertek a Győr ellen, így bezsebelhették a terembajnokság aranyérmét. Az elődöntőben az MTK 2-1-re a Debrecent, a Győr pedig 3-1-re az Újpestet győzte le, a Sopron és a Fehérvár a csoportkör után búcsúzott. A csoportmérkőzések eredményei: Újpest-Debrecen 1-0, Sopron-MTK 1-2, Újpest-Fehérvár 3-1, Sopron-Győr 1-1, Debrecen-Fehérvár 3-1, MTK-Győr 2-2.

Hétvégén Alcufer-kupa néven teremlabdarúgó tornát rendeztek a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A viadalt a végig kiegyensúlyozottan szereplő MTE 1904 csapata nyerte a Győri Elektromos, a Gyirmót és az Abda előtt. A torna gólkirálya a mosonmagyaróvári Kertész Balázs, a legjobb kapus a gyirmóti Sipőcz Róbert, a legjobb mezőnyjátékos pedig az Elektromosban szereplő Segovits Tamás lett.

Megújulhat a kvalifikációs rendszer a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság előtt. Az UEFA vezetői azt szeretnék, ha a hét selejtező csoport győztese automatikusan kijutna a kontinenstornára, míg a második és harmadik helyezettek tovább küzdenének a kiadó hét helyért. A rendező Ausztria és Svájc mellett összesen 50 ország küzd a 16-os döntőbe-jutásért.

Sorsoltak az angol labdarúgó FA-kupában. A legjobb 16 között érdekes párharcnak ígérkezik a Newcastle-Chelsea összecsapás, míg a Manchester United az Everton otthonába látogat, tehát Wayne Rooney korábbi csapata ellen lép pályára. A további párosítások: West Bromwich Albion vagy Tottenham-Nottingham (II.), Bolton-Derby (II.) vagy Fulham, Charlton-Leicester (II.), Burnley (II.)-Blackburn, Southampton-Brentford (III.) vagy Hartlepool (III.) és Arsenal-West Ham (II.) vagy Sheffield United (II.). Az egy nyert mérkőzésig tartó párharcokat február 19-én és 20-án rendezik.



2005. január 31., hétfő 17:14


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület