CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A polgári alapokra helyezett közgondolkodás alakításának, a közös gondolkodást, és a társadalomért való felelős cselekvést felvállaló fórum

Újrainduló Polgári Szalon: Hende Csaba volt a vendég

Polgári Szalon névvel nyitott rendezvénysorozatot indított a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Sopronban. A polgári alapokra helyezett közgondolkodás alakításának, a közös gondolkodást, és a társadalomért való felelős cselekvést felvállaló fórum első meghívottja Hende Csaba, a Polgári Körök koordinátora volt.

Van hagyománya és előzménye a beszélgetős Polgári Szalonnak – mondta Firtl Mátyás, megbízott választókerületi elnök, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje, a rendezvény házigazdája, aki az újraindított közösségi programsorozatot nyitott fórumnak szánja, amelyen legalább havi rendszerességgel lesznek jelen neves közéleti személyek, művészek, írók.
A kedd esti teltházas rendezvényen Firtl Mátyás elmondta: fontos, hogy legyenek olyan fórumok, amelyek segítik az eleven polgári közösség kialakulását, amelyek helyei a véleménycserének, a közös gondolkodásnak.

Firtl Mátyás és Hende Csaba a rendezvényt megelőző sajtóbeszélgetésen

Kifejtette, céljaiban is jelképesnek tekinthető, hogy a Polgári Szalon első vendége éppen a Polgári Köröket sikerre vivő Hende Csaba.
Hende Csaba a 2002-ben, az Orbán Viktor felhívására alakult polgári körökről szólva kifejtette: olyan önszerveződő közösségekről van szó, amelyek sokszínűségükben is közös értékrendet képviselnek, a nemzeti kultúra megélésével és kiteljesítésével gazdagítják az egyetemes emberi értékeket is.
Ezért a hagyományok, történelmünk, kultúránk, anyanyelvünk értékeinek megőrzését és továbbadását tekintik legfőbb feladatuknak.
A Polgári Köröket önszerveződő, pártpolitikához nem kötődő csoportok alkotják, akiknek tevékenységében a nemzet- és értékelvű közvetlen demokrácia formálódik, amelynek megvalósulására évtizedek óta nem volt példa.

A polgári körök tevékenysége nincs centralizációnak, pártoknak, pártstruktúráknak alárendelve, ugyanakkor a polgári pártok megújulásának, élettel telítődésének is legfőbb biztosítékai, és mindig valamilyen pozitív cél érdekében dolgoznak.
Hende Csaba elmondta: országosan tizenegyezernél több, Sopronban 55 polgári kör működik igen szoros és jó együttműködésben a többi polgári erővel.
A polgári körök egyik legfontosabb kapcsolattartó rendszerét az internetes technológia biztosítja, amelynek segítségével a tagság rendszeresen hírlevélben tájékozódhat az aktuális eseményekről, információkról, a hírlevél a http://www.hajramagyarorszag.hu/ oldalról érhető el.
(cyberpress)

Fotó: N.B.2005. február 02., szerda 10:06


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület