CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Sopronban járt az amerikai nagykövet - Időközi választás- Síverseny a Dalos-hegyi sípályán- Az alapellátás fogorvosainak nem telik panorámaröntgenre- Megbénult a közlekedés a 8-as úton

Corvinus Rádió Február 5. 18.00 óra
FM 104.6

Sopronban járt az amerikai nagykövet A Soproni Ipari Parkban járt a tegnapi nap folyamán az amerikai nagykövet. A látogatás céljáról Kaufmann Ilona, a soproni ipari park ügyvezető igazgatója számolt be.
A nagykövet programja során ellátogatott továbbá a megyei önkormányzat által fenntartott Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonába.
További megyei programja során pedig megtekintette Mosonmagyaróváron a egyetemen Biotechnológiai Tanszékét, majd és Győrben a Révai Miklós Gimnáziumba látogatott.
A soproni Ipari és Innovációs Park közelmúltban megnyitott Inkubátorházában a frissen betelepülőkkel is találkozott a nagykövet, aki ígéretet tett arra, hogy ajánlani fogja amerikai befektetőknek a soproni ipari park, a város és a térség kínálta üzleti, gazdasági lehetőségeket. A nagykövet szerint egyrészt ezek Magyarország földrajzi adottságainak köszönhetően adottak, másrészt a magyarországi képzett munkaerő, a nyugatiakhoz képest alacsonyabb munkabér is vonzó lehet az tengerentúli befektetőknek.
A nagykövet hangsúlyozta: magyarországi rendszerváltozás óta amerikai befektetőknek köszönhetően tizenegy milliárd dollár áramlott a térségbe.

Április 24-én és május 8-án a soproniak ismét az urnákhoz járulhatnak, hogy döntsenek a tavaly nyáron - Szájer József fideszes politikus európai parlamenti képviselővé választása után - megüresedett egyéni országgyűlési képviselői hely sorsáról. Az Országos Választási Bizottság az időközi választás kitűzéséről tegnapi ülésén döntött.

Vasárnap délelőtt hosszú idő óta először ismét síversenyt rendeznek a soproni Dalos-hegyi sípályán. A versenyről és a Dalos-hegyi sípályáról Zambó Mátyás, a sportfelügyelőség munkatársa nyilatkozott a Corvinus Rádiónak.

Mintegy egymillió forint értékű amfetamin tablettát találtak egy magyar rendszámú autóban csütörtök este Csornán. A három helyi férfi akkor bukott le, amikor autójukkal kivágtak, a 85-ös főúton egy vasúti átjárónál kialakult kocsisorból és még a rendőrautónak is nekihajtottak. A részleteket Kocsi Tünde elaezredestől a GYSM megyei rendőrfőkapitányság sajtóreferensétől tudtuk meg.

Az alapellátásban dolgozó fogorvosoknak szükségük lenne panorámaröntgenre, Sopronnak azonban nem tellik rá. A betegeknek ezért fizetniük kell az amúgy ingyenes ellátásért. A változást az idei költségvetési tárgyalásoktól várhatjuk. Mivel egy panorámaröntgen beszerzése és üzemeltetés maj 10 milló forintos költséget jelent, a város a beszerzéséről csak elméletben nyilatkozhat. A szándék azonban megvan, hiszen a városvezetés is felismerte az eszköz szükségességét.

Megérkezett a gazdasági minisztérium válaszlevele a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzathoz, amelyben elutasítják az önkormányzatok útkezelői feladatainak növekedésével járó többletteher ütemezett bevezetését – adta hírül a KékDuna Rádió

Gyurcsány Ferenc az MTV reggeli hírműsorában kijelentette: véget kell vetni a törvények kijátszásának. A rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb hazugságának nevezte, hogy - mint fogalmazott: mindenki tudja, kicsiben és nagyban folyamatosan zajlik a jogszabályokat megkerülése, miközben fennáll a gyanú, hogy a politika és gazdaság között van egy szürke zóna, amelyben tudatosan kijátsszák a törvényeket politikai célok érdekében. A miniszterelnök feladatként jelölte meg e hazugságok egy részének tisztázását, és hozzátette, hogy részben erről szól az adóreform is.

Támogatja az MDF-fel való újraegyesülést a Magyar Demokrata Néppárt országos választmánya. A testület egyben megbízta az elnökséget a tárgyalások lebonyolításával. Dávid Ibolya, aki részt vett az MDNP vezetőségi ülésén kijelentette: a jobboldali politika megújulását és a konzervatív értékelvű politizálás erősödését várja az egyesüléstől. A két párt április első felében, várhatóan egy napon tart majd országos gyűlést, ahol kimondják a végleges döntést a fúzióról. A Magyar Demokrata Néppártot 1996-ban az akkori MDF-ből kivált politikusok, főként az Antall-kormány vezető tisztségviselői alapították Szabó Iván vezetésével.

A radikális adócsökkentés és a családi adórendszer képviseletét javasolta Orbán Viktor egy új, az adózókat védő szervezet alakuló ülésén. A Fidesz elnöke azt mondta a résztvevőknek: bátran vessék fel a kormánynak az adócsökkentés kérdését, és ne fogadják el azt a választ, hogy azért nem lehet ezt megtenni, mert akkor csökken a bevétel is. Orbán Viktor szerint a most létrejött Adózók Egyesülete elsőként arra kereshetne választ, hogy hol van az a 3500 milliárd forint, amelyet a kormányváltás óta felvett Magyarország, és hol van az államkincstárba már megérkezett 180 milliárd forint uniós forrás.

Megbénult a közlekedés Fehérvár közelében, a 8-as úton minkét sávban, Csórnál, a rendkívüli jegesedés és a havazás miatt. Tudósítónk jelentése szerint, Veszprém felől már 10 kilométeres kocsisor áll az úton Csórig. A Fejér megyei közútkezelő gépei már elindultak a helyszín felé, hogy kiszabadítsák az elakadt járműveket.



2005. február 05., szombat 19:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület