CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az MSZP-jelölt választási szlogenje: „Egy sikeres Sopronért a modern Európában'

Az MSZP soproni jelöltje: Csák Ferenc
Az MSZP-jelölt választási szlogenje: „Egy sikeres Sopronért a modern Európában"

Ma Sopronban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az április 24-i soproni időközi országgyűlési képviselőválasztáson a Magyar Szocialista Párt képviselőjelöltje a 31 éves Csák Ferenc, akit február 25-én a párt helyi küldöttgyűlése jelölt a megmérettetésre.

Kránitz László, a MSZP helyi szervezének elnöke mutatta be az MSZP új jelöltjét, Csák Ferencet

A jelölt egyúttal élvezi a párt vezetésének támogatását. Hiller István, az MSZP elnöke a Sopronban megtartott pénteki jelölő gyűlésen maga is jelen volt, s bejelentette: a miniszterelnök a nyugat-pannóniai régió koordinátori feladataival fogja megbízni Csák Ferencet. Csák Ferenc politológus, művészettörténész, nős, egy gyermek édesapja.
Személyes indítékai, illetve programjának fő elemei között fontosnak tartotta kiemelni:
- Családommal együtt kötődöm Sopronhoz és környékéhez. Szeretjük, szeretem ezt a várost. Teszünk, tenni akarok érte, mert olyannak tartom, ami egy fiatal számára igazi kihívást jelent. De mert tanulmányaim miatt több évet töltöttem Németországban, bizonyos értelemben friss szemmel is látok. Látom, hogy a város és környékének jövője egyrészt az országos szervezetekkel való hatékonyabb kapcsolatokra, másrészt a határokon átnyúló együttműködésre alapozható. Meggyőződésem, hogy a térség egyfajta hazai illetve regionális diplomatájaként, a nyugat-pannóniai EU-régió miniszterelnöki megbízottjaként tudok hozzátenni ahhoz, hogy a város és vonzáskörzete minden értelemben megérdemelt helyére kerüljön.

A Regensburgi Tudományegyetemen folytattott közgazdasági, politológiai és művészettörténeti tanulmányok és diplomázás után „Az Európai Unió bővítésének hatása a kelet-európai országok regionális fejlődésére. Út a régiókba.", „Magyarország regionális politikája az EU-íntegráció tükrében", továbbá - „Az Európai Unió intézményrendszerének története, valamint a Magyarországon lezajló integrációs folyamatok, különös tekintettel az ország regionális politikájára" címmel írt tanulmányokat.
„A területfejlesztés a kiegyezéstől napjainkig" című elemzése a Magyar Tudományos Akadémia háttértanulmányként tartott igényt.

Csák Ferenc kifejtette: Németországban a modem szociáldemokrácia működő modelljének tanulmányozása során szerzett tapsztalatait az MSZP és a párt parlamenti frakciójának munkájába szakértőként bekapcsolódva hasznosította.

Programjának fő pontjai között kiemelte a pályázatok útján elnyerhető összegek nagyságának növelését, ami a vállalkozások dinamizálást eredményezheti. Továbbá a osztrák autópálya-hálózattal való összeköttetés, a határ két oldalán folyó tevékenységek összehangolása, az idegenforgalom fejlesztését eredményező határon átnyúló együttműködés szintén a jelölt megfogalmazott programpontjai között szerepelnek. Az MSZP jelöltje kitörési pontként az oktatást, a tudományt, a kultúrát jelölte meg.

Csák Ferenc életrajzi adatai.
Született: Budapesten, 1974-ben, nős, egy gyermek (Lívia) édesapja
Tanulmányok
2002-2004: Regensburgi Tudományegyetem, Politikatudományi Kar
• PhD tanulmányok („Az Európai Unió bővítésének hatása a kelet-európai országok regionális fejlődésére. Út a régiókba.") 1996-2001 Regensburgi Tudományegyetem, Művészettörténet - Politológia Szak
• Szakdolgozat "Regionale Politik Ungarns im Hinblick auf die EU Integration - Magyarország regionális politikája az EU integráció tükrében" címmel
•Regensburgi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar
Nyelvismeret: Német: anyanyelvi szint, angol: haladó, francia társalgási szint
Munkavégzés
2002-2004 Magyar Formatervezési Tanács (Magyar Szabadalmi Hivatal)
1999-2001 Munkatárs a Regensburgi Tudományegyetem Politikatudományi Karán
2000- A Körmendi Galéria Budapest művészeti vezetője
1999. Elnöki asszisztens az ENSZ keretein belül zajló, Genfben rendezett biológiai fegyvertilalmi verifikációs tárgyalássorozat (BWC) 16. ülésszakán
1997. Gyakornok a Magyar Nemzeti Galéria Kortárs Magyar főosztályán
Egyéb érdeklődés, hobbi: Kortárs művészet és építészet, színház, zene, úszás, tenisz, síelés
Budapest, 2005. február 26.
(mszp-cyberpress)



2005. február 26., szombat 22:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület