CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Március 3-án, csütörtökön délelőtt 9 órától délután 4 óráig félpályás útlezárást terveznek a megyében a gazdák- Létszámleépítést és megszorító intézkedések Kapuváron- Nádat égetnek a Fertő-tónál

A Corvinus Rádió hírei
2004. március 1.

A Győr-Moson-Sopron megyei gazdák március 3-án, csütörtökön délelőtt 9 órától délután 4 óráig félpályás útlezárást terveznek több határátkelőhelynél - tájékoztatta Oláh Ferenc, a Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének megyei alelnöke az MTI-t. Terveik szerint a hegyeshalmi, a rajkai, a vámosszabadi, a fertődi és a kópházi átkelőhelynél demonstrálnak. Mintegy másfélszáz vontatóra, erőgépre számítanak az előzetes jelzések alapján, s amennyiben addig nem születik megegyezés a tárgyalásokon, akkor csütörtök reggel a szokásosnál is nagyobb torlódásokra lehet számítani az ország észak-nyugati határátkelőinél.

Vasban is az utakra vonulnak a gazdák. A félpályás útlezárás szervezése már megkezdődött, a termelők a 87-es és a 89-es főúton Kőszeget és Bucsut szemelték ki – tájékoztatott Bíró József, a MAGOSZ vasi vezetője. Elmondta: az itthon maradt termelők csütörtöktől mintegy 40-40 géppel akadályozzák majd a forgalmat a határátkelők környékén.

Létszámleépítést és megszorító intézkedéseket terveznek Kapuváron. Nyolc, oktatási intézményben dolgozó ember munkahelye megszűnik, márciusban pedig további költségcsökkentő intézkedésekről és átszervezésekről dönt a település képviselőtestülete. A város 2005-ben mintegy 3,3 milliárd forintból gazdálkodik, melynek csupán 10 százalékát fordítják fejlesztésre. Idén elkezdődik a 150 millió forintba kerülő kerékpáros centrum építése, amelynek 80 százalékát uniós pályázaton nyerte a település. Ugyancsak elkezdődik a kapuvári ipari park út- és közműépítése, amelynek 70 százalékát a Regionális Fejlesztési Tanács biztosítja.

A szombathelyi képviselőtestület holnap tárgyalja a város költségvetését.Ezen kívül a testület módosít egy sor helyi rendeletet: a helyiségbérlet szabályairól, a helyi iparűzési adóról, a lakástámogatásokról szólót. A képviselők első olvasatban foglalkoznak a sporttámogatásokkal kapcsolatos szakértői vizsgálat eredményével. A költségvetés megszorításai miatt várhatóan több intézkedést is hoznak a közgyűlésen. A polgármesteri hivatal létszámleépítése, a hivatali étkezde megszüntetése, a közterület-felügyelet, a védőnői szolgálat átszervezése szerepel e sorban.

Nádat égetnek a Fertő-tónál. A Rákos patak és a Virágosmajori csatornak között mintegy 70 hektáros területen dolgoznak az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság megbízásából a munkások - értesítette rádiónkat Németh László. Az igazgatóság munkatársa elmondta: 20 éve nem aratott területről van szó, amelynek egy részén a körülmények nem teszik lehetővé a nádaratást. Németh László elmondása szerint a jövő hét végére szeretnék befejezni a munkát.




2005. március 01., kedd 22:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület