CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Német befektetői csoport látogat jövő csütörtökön, március 10-én Győrbe- Összesen 82 alkalmazottat kénytelen elbocsátani a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat

 

A Corvinus Rádió hírei
Március 5. 12.00 óra

Megérkezett Rómába Giuliana Sgrena olasz újságírónő, akire amerikai katonák lőttek rá tévedésből, miután kiszabadult az emberrablók fogságából Irakban. Bush azonnali vizsgálatot ígért az ügyben. A repülőtéren Silvio Berlusconi olasz kormányfő és a római polgármester, Walter Veltroni fogadta az 56 éves nőt.
Giuliana Sgrenát egy hónapos fogsága után pénteken engedték el az emberrablók, és éppen bagdadi repülőtérre tartott társaival, amikor a koalíciós erők tüzet nyitottak autójukra.Az 56 éves újságírónő a vállán sérült meg. A támadásban meghalt az olasz titkosszolgálatok iraki csoportjának főnöke, aki testével védte Giuliana Sgrenát.

Vietnámi tudósok sikeres kísérleteket hajtottak végre majmokon a madárinfluenza vírus ellenanyagának megtalálása és tökéletesítése érdekében - tájékoztatták a sajtót a Hanoiban működő kutatócsoport munkatársai. A jelenlegi szakaszban 20 önkéntes emberen végeznek kísérleteket, közöttük a program egyik szakértőjén is, a járványméreteket öltött betegség megfékezésére. Az eredmények három hónap múlva derülnek ki, siker esetén az ellenszer már az év végén megjelenhet a gyógyszertárakban.

A korábbi 21 óra helyett 19 órát kell várakozni a kamionosoknak a záhonyi határátkelőhelyen. A határőrség illetékese elmondta: még nem javították meg az ukrán fél számítógépes rendszerét. Hozzátette: várható, hogy a magyar oldalon álló, mintegy négy kilométer hosszú teherautósorból 150 kamiont átengednek a határon egy zárt területre, és ott végzik a vámügyintézést.

Az elmúlt 24 órában, a szokásoshoz képest mintegy 25 százalékkal több balesethez riasztották a tűzoltókat - tájékoztatott a katasztrófavédelem szóvivője. Dobson Tibor elmondta: elsősorban a havazás, a csúszós utak miatt növekedett meg a mentések száma. Az országban egyébként nincs fennakadás a közlekedésben, az alsóbbrendű utak többnyire havasak, hókásásak vagy latyakosak.

A rendőrség sikkasztással gyanúsította meg a Kulcsár-ügyben az ország egyik legnagyobb közterületi hirdető cége, az ESMA Kft. gazdasági vezetőjét.Az egyik kereskedelmi televízió szerint a Kulcsár Attila egykori, úgynevezett VIP-listáján szereplő igazgatónő ellen azért indult büntetőeljárás, mert a gyanú szerint több mint 40 millió forintot kapott abból a pénzből, amit a bróker másoktól sikkasztott. A nyomozás eddigi adatai szerint a gazdasági igazgató tudta, hogy a pénz, amit kapott, bűncselekményből származik. A K and H-ügyben eddig kétszáznegyven tanút hallgattak ki és péntekig 19 gyanúsítottja volt a sikkasztás-sorozatnak – hangzott el a Hír TV-ben.

Német befektetői csoport látogat jövő csütörtökön, március 10-én Győrbe a mezőörsi Magyar Műhely Alapítvány és a győri Iparkamara kezdeményezésére.
A 25 tagú delegáció célja, hogy megismerkedjen a térség kínálta beruházási és együttműködési lehetőségekkel. A szakemberek többek között kutatás-fejlesztési, idegenforgalmi témákról, valamint a megújuló energiaforrásokról és a regionális reptér fejlesztési lehetőségekről tárgyalnak. Az alapítvány célja, hogy olyan kapcsolatok alakuljanak ki, amelyek beruházásokat tudnak hazánkba és térségünkben hozni.

Összesen 82 alkalmazottat kénytelen elbocsátani a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat, hogy biztosítani tudja az idei bértábla-emelés pluszköltségeit. A szervezet több, mint 600 milliós hiánnyal számol. A közgyűlés pénteki (március 4.) értekezletén váratlanul beadta lemondását Környei László, a Megyei Pedagógiai Intézet igazgatója. A szakember nem indokolta döntését. A vezetéssel ideiglenesen Turbók Arnold Bertalant bízták meg. A tanácskozáson a testület döntött arról, hogy pályázatot írnak ki a megyei kórház főigazgatói posztjára, ugyanis Dr. Bugovics Elemér főigazgató jelezte nyugdíjba vonulási szándékát.

Lezárják a 4-es metróépítés miatt vasárnaptól a Baross tér Keleti pályaudvar felőli részét. Ezért több forgalmi sáv is megszűnik és a buszjáratok útvonala is módosul a környéken. A Rákóczi útról a Kerepesi útra a megszokott négy helyett csak két forgalmi sávban haladhatnak tovább az autósok. Az építkezés és a várható közlekedési káosz június közepéig tart. Az autósok mellett a BKV járatain utazók is törhetik a fejüket egy ideig, hogy merre is menjenek, mert nem a megszokott rend szerint használhatják a buszjáratokat, a környéken több megállót áthelyeztek. A BKV tájékoztatása szerint a lezárás érinti a 7-es, 7A, gyors 7-es, 67V, 78-as, gyors 73-as, gyors 173-as járatokat, a Pólus-buszt, valamint az éjszakai autóbuszokat is (78É, 173É).



2005. március 05., szombat 12:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület