CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Megjelent a Fertő-táj Világörökség március havi hírlevele

A hírlevél beszámol a a Fertő-táj Világörökség Közgyűléséről, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal történt tárgyalásról, hírül adja a Fertő-táj Világörökség polgármestereinek találkozóját, és Budapest Boat Show 2005 rendezvényt. Az internetes hírlevélből azt is megtudhatjuk, hogy Tourinform-pont lesz az egyesület székhelye, hogy öko-turizmus workshopot tartottak Budapesten, és hogy március 10-én tartják a turisztikai szezonnyitót a Fertő parton.
A Fertő-táj Világörökség március havi hírlevele megrendelhető a fertotaj@vilagorokseg.hu e-mail címen.

Válogatás a Fertő-táj Világörökség március havi hírlevelének híreiből

A Fertő-táj Világörökség Közgyűlése

2005. február 17-én tartotta évi első közgyűlését az Egyesület. Napirend szerint  tárgyalták az Egyesület tagjai az idei évi költségvetést és munkatervet és a múlt évi beszámolót. Ivanics Ferenc elnök kiemelte, hogy az elmúlt évben sikerült megteremteni a rendszeres működés alapjait és  hosszú távú szemlélettel lehet a világörökségi cím előnyeit sikeresen kiaknázni.


 Tárgyalás a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal

2005. február 15-én a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalban tartott megbeszélést Dr. Fejérdi Tamás alelnök, Pintér Tamás a világörökség titkárság vezetője, Dr. Máthé Zsolt és Frankó Ákos és Ivanics Ferenc a Fertő-táj világörökség elnöke. A találkozó témája a Fertő-táj kezelési tervének aktualizálása és a világörökségek helyzete volt. Mindkét fél egyetértett abban, hogy szükséges a világörökségek kezelői jogának tisztázása az érintett szereplők között és a világörökségek finanszírozásának javítása. Megállapodás született arra, hogy a Fertő-táj esetében ez év március végéig várják a térség észrevételeit a kezelési tervhez.  (A kezelési terv megtekinthető a titkárságon vagy igény esetén elektronikus formátumban a titkárság elküldi az érdeklődőknek.)



 Klub információ

Örömmel tapasztaljuk, hogy folyamatosan nő az érdeklődés a klub szemináriumok iránt. Következő előadásunkat 2005. március 27-én 16 órakor tartjuk Fertőrákoson. Az előadást  Kovács György a Fertő-táj honorarius curatora tartja "Mithrasz szentély története" címmel.
Szeretettel várunk minden klubtagot és leendő klubtagot, érdeklődőt!



30-ak Találkozója

2005. március 4-én először kerül megrendezésre Fertőszéplakon a Fertő-táj Világörökség polgármestereinek találkozója. A rendezvényen a Fertő-táj 10 magyar polgármestere és 20 ausztriai polgármestere vesz részt.

A Találkozó célja, hogy az emberek, települések között valódi személyes kapcsolatok alakuljanak ki és a világörökség a jövőben egységként tudjon megjelenni a hazai és nemzetközi közvélemény előtt.  A rendezvényen előadást tart a Fertő turisztikai térségről Seffer Gábor a fertődi tourinform vezetője.



Budapest Boat Show 2005

2005. március 3-6.
A Budapest Boat show, színvonala tekintetében immár Közép-Kelet Európa egyik magas minőségű hajó-szakkiállításaként említhető. Minden évben a hajókiállításon a vízi sportokról, versenyekről, vízimentésről kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők. Az idei évben ezt a tájékoztatást kiegészítik a Magyarország vizeivel és az Adriával kapcsolatos információkkal. A Fertő-táj a rendező Hungexpo támogatásával a Tisza tóval és Horvátországgal közös standon jelenik meg. A Fertő-táj Világörökség megbízásából a fertődi tourinform, a Márk Vendégház, Marben Panzió és a Tornácos Panzió képviseli a térséget.



Tourinform pont leszünk

Ivanics Ferenc elnök aláírta a névhasználati szerződést a Magyar Turizmus Rt-vel, így a nyári turisztikai szezonban tourinform információs pontként is nyitva tartunk majd. Az iroda adatgyűjtést nem végez, hanem a térségben működő tourinform irodákat segíti tájékoztató tevékenységével.



Univerzum

Az "Univerzum" című osztrák lap ez évi első számát a Fertő-tájnak szentelték a szerzők. Az újság korlátozott számban a Fertő-táj Titkárságán átvehető.



Öko-turizmus workshop Budapesten

2005. február 24-én Budapesten a Magyar Turizmus Rt. által szervezett workshopon a Fertő-táj is részt vett. A workshop célja, hogy a Turizmus Rt. termékmenedzserei új és aktuális információt szerezzenek az ökoturizmus új és aktuális lehetőségeiről.



 Szeretnéd bemutatni 2005. évi ajánlatodat a közönségnek? Turisztikai vásárok és kiállítások Sopronban és Győrben

A Fertő-táj Világörökség idén 2 idegenforgalmi vásáron vesz részt Sopronban és Győrött. Még mindig nem késő eljutatni hozzánk a prospektusokat, melyeket térítésmentesen jutatunk el a vásárokra!



Turisztikai szezonnyitó a Fertő parton

A fertődi tourinform iroda szervezésében 2005. március 10-én 14 órakor a fertődi önkormányzat nagytermében kerül sor  a turisztikai térség szakmai rendezvényére. Előadást tart: Szédely Judit, Esterházy kastély marketing igazgatója, Taschner Tamás, Fertő-táj Világörökség ügyvezetője, Szabó Renáta, FH Nemzeti park turisztikai felügyelője, Asztalos Zoltán MTRt. informatikai igazgatója, Patyi Elemér, Nyugat-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke, Tama István MTRt. NyD RMI vezetője, Seffer Gábor fertődi tourinform vezetője és Horváthné Hoszpodár Katalin.
(A hrlevél szerkesztői Taschner Tamás és Kőfaragó Tímea)



2005. március 05., szombat 21:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület