CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Szilsárkány: Cserbenhagyásos halálos gázolás- Soproni Polgárőr Egyesület:rendszámfelismerő berendezés- Petőháza: gyógycentrummá fejleszthetnék a termálfürdőt- A szombathelyi kistérség honlapjai

A Corvinus Rádió hírei
Március 21. 12.00 óra
Cserbenhagyásos halálos gázolás történt vasárnap hajnalban Szilsárkányban. A balesetben egy 23 éves fiatalember életét vesztette, a vétkes kamion sofőrje segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A részleteket Széles László, a Csornai Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője mondta el a Corvinus Rádiónak.

A Soproni Polgárőr Egyesület mobilizálható rendszámfelismerő berendezést nyert a Biztonságos Magyarországért Közalapítvány pályázatán. A körözött gépjárművek megtalásában fontos gépet rendőrségi akciók során vetik be a polgárőrök. A részletekről Vig József Attila számolt be.

A petőházi termálvíz gyógyvízzé minősítésével új távlatok nyíltak a falu fejlődése előtt. Petőháza önkormányzata azt szeretné, ha külső tőke bevonásával gyógycentrummá fejleszthetnék a korábbi termálfürdőt. Ezért a strand területén lévő, önkormányzati tulajdonú sport- és szabadidő-létesítmények hasznosítására pályázatot írtak ki. A benyújtási határidőre egy pályázati anyag érkezett, amelyet a képviselő-testület tagjai a napokban tartott ülésükön minősítettek és elfogadtak – tájékoztatta rádiónkat Piskolti Béla, Petőháza alpolgármestere. Az egyeztetések és a részletek kidolgozása céljából hamarosan elkezdődnek a tárgyalások.

Várhatóan az év végére elkészülnek a szombathelyi kistérség településeinek honlapjai. A kistérségi gyűjtőportál kialakítására még a múlt évben adott be támogatási kérelmet az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz a szombathelyi önkormányzat, a pályázaton sikeresen indult a projekt. A szerződést ez év januárjában írták alá a felek, jelenleg az adatgyűjtés van folyamatban, a honlapok frissítéséért felelős szakembereket is kijelölték. A kistérség települései már rendelkeznek a fejlesztés technikai eszközparkjával. Az EU-s elvárásoknak megfelelő honlapok várhatóan az év végén már a nagy nyilvánosság számára is elérhetők lesznek. A 39 Szombathelyhez tartozó település portálján a turisztikai információk mellett az elektronikus ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll majd a lakosok számára.

Folytatódott az áradás a Duna vízgyűjtő területén térségünkben, a folyó várhatóan elönti az árterületen elterülő telkeket Nagybajcs, Vének és Győr térségében. Ugyancsak jelentős áradás volt a Lajta vízgyűjtőjén.
Janák Emil, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója elmondta: a győri szakaszon tegnap este 6 órától másodfokú, Mosonmagyaróvár térségében pedig harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelnek el. A Duna várhatóan ma tetőzik Nagybajcsnál.




2005. március 21., hétfő 15:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület