CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Vadai Ágnes volt az MSZP soproni szervezetének vendége

Vadai Ágnes, az MSZP országos elnökségének tagja tartott sajtótájékoztatót 2005. március 24-én, csütörtökön az MSZP Magyar utcai székházában.

A aájékoztatón, amelyen részt vett Csák Ferenc, au MSZP országgyűlési képviselőjelöltje, Kránitz László, a helyi szervezet elnöke, országgyűlési képviselő, bevezetőjében szólt Vadai Ágnes képviselőnő látogatásának céljáról.



Kránitz László, Vadai Ágnes és Csák Ferenc

Az országos elnökség pár héttel ezelőtt foglalkozott a soproni helyzettel, a soproni választások lehetőségeivel, képviselőjelölttel és a soproni küldöttgyűlés egyhangúan döntött arról, hogy Csák Ferencet indítja a szocialista párt színeiben az időközi országgyűlési képviselő választáson - mondta a politikusnő, aki szerint a soproni küldöttgyűlésen beszélnek arról, hogy mik azok a legfőbb politikai kérdések, technikák – akár újfajta technikák is, amellyel az MSZP szeretne megjelenni Sopronban és a lehető legjobb eredményt elérni.

A Köztársasági elnöki jelöléssel kapcsolatban Vadai Ágnes tájékoztatta a sajtót, hogy az országos elnökség április 2-ai ülésén fogja megvitatni a lehetséges jelölteket. Az országos választmány április 9-én ül össze és az elnökséggel együttesen teszi meg a javaslatát április 15-én a kongresszusra, amelynek ez az egy napirendi pontja lesz.

Az MSZP által megfogalmazott kritérium világos: szociáldemokrata kötődésű elnökjelöltet fognak támogatni. A politikus személyesen is azt gondolja, hogy miután volt liberális, konzervatív értékekhez kötődő államfője az országnak, így egy a szociáldemokráciához legfőképpen kötődő jelöltet fog támogatni az MSZP

Ez természetesen nem zárja ki, hogy ez a személy pártpolitikus legyen, illetve, hogy ez a jelölt milyen viszonyt, akár pozitív viszonyt alakítson ki a többi nagy politikai áramlat irányába, " az abszolút feltétel, hogy a szociáldemokráciához kötődjön legjobban ez a jelölt" - jelntette ki Vadai Ágnes

A politikus személy szerint nem hiszi azt, hogy az ellenzék és az ellenzék legnagyobb pártja megszavazza a szocialista párt jelöltjét, ezért úgy gondolja, hogy a koalíciós partner szavazatait kell biztosítani a jelölt számára, és biztos abban, hogy ez a jelölt április 15-én a kongresszuson megszavazásra kerül.

Csák Ferenc jelölttel kapcsolazban a képviselőnő elmondta, hogy ő is jelen lesz a küldöttgyűlésen, és természetesen miután a kampány a jelölt személye személye körül fog felépülni, nagyon fontos, hogy a soproni és sopron környéki MSZP szervezetek folyamatos kapcsolattartása meglegyen. Csák Ferenc ezt a munkát az elmúlt időszakban kiválóan végezte és a küldöttgyűlésen is tovább szeretnék erősíteni ezt a kapcsolatot, valamint beszélni arról, hogy a következő napokban, hetekben milyen lépéseket tegyenek annak érdekében, hogy a szocialista párt lehetőleg sikeres legyen az áprilisi időközi választáson.

Újságírói kérdésre válaszolva Vadai Ágnes elmondta, hogy az új kampánytechnikák megtárgyalása szocialista párt belső életéhez tartozó kérdés, reményei szerint a tisztelt választók hamarosan látni fogják, hogymi az amit kicsit másképpen fognak csinálni mi az az új, amiben gondolkodnak.

Csák Ferenc úgy értékeli, hogy az MSZP elnöksége kifejezetten figyeli, odafigyel erre a kampányra, Vadai Ágnes és Szekeres Imre személyében olyan segítői vannak, akik az új kampánytechnikákat begyakorolták, elmondják és mindig mellete állnak.

tsz




2005. március 25., péntek 10:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület