CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége helyi szervezetének Király Jenő utcai székházába látogatott tegnap Dávid Ibolya

Dávid Ibolya Nagy Tamás mellett kampányolt

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége helyi szervezetének Király Jenő utcai székházába látogatott tegnap Dávid Ibolya, az MDF elnöke Nagy Tamás, a párt országgyűlési képviselője és Szabó Miklós a párt megyei elnöke társaságában.

Dávid Ibolya megelégedéssel konstatálta, hogy a rendezvényen résztvevők között csaknem mindenki figyelemmel kíséri és elégedett azzal, hogy a Magyar Parlament  munkáját jeltolmács segítségével kísérheti végig.


Dávid Ibolya és Nagy Tamás

- A fogyatékkal élők életkörülményeinek javítása területén sok a beszéd, és kevés a tett – jelentette ki Dávid Ibolya. ,,Sokan beszélnek arról, hogy a szívükön viselik az ő sorsukat, és sokkal kevesebben vannak azok, akik ezeknek az embereknek a gondját a vállukra is veszik” – tette hozzá.

Az elmúlt időben a parlamentben a vita nem az emberek gondjairól szól, hanem egy öncélú politikai adok-kapok folyik. – fejtette ki a politikus.

- A parlament nem végzi azt a munkát, ami eredetileg a feladata: a létező problémák megoldása – vélte Dávid Ibolya, aki  szerint a parlament jelenleg alkalmatlan annak annak a feladatnak a végrehajtására, amiért a választópolgárok az országgyűlési képviselőiket odaküldték. Ezért is, és a népszavazás sikertelensége miatt is szorgalmazta az MDF a parlament feloszlatását, ami nagy visszhangot váltott ki, ugyanakkor az elnök asszony kifejtette: kétsége nincs afelől, hogy a parlament nem fogja feloszlatni magát, de legalább az érdeklődés középpontjába sikerült állítani a ,,működésképtelenség határán” folyó magyar országgyűlési munkát, hogy másfél éve több alapvető törvény elfogadása késik konszenzus hiányában.

Dávid Ibolya a jelenlévőknek Nagy Tamást ajánlotta a jelenlévőknek, mint olyant, aki nyitott a fogyatékkal élők problémáinak a megoldására.

Szabó Miklós megyei elnök a siketek szolnoki sportsikereit említve szólt a sportegyesületüknek juttatott anyagi támogatásról, továbbá a siketeket hátrányosan érintő súlyadó kérdéséről, amelynek eltörlését kezdeményezik, és szólt a fogyatékkal élők munkanélküliségének megoldására született, cégeknek szóló pályázatokról, amelyek – mint mondta –  csak átmeneti megoldást jelenthetnek.

A rendezvényt követően az MDF lakossági fórumot tartott a Corso étteremben a pár tagjai, szimpatizánsai, vállalkozók részvételével, ahol többek között a nemzeti összefogást sürgette az MDF elnöke..

 



2005. március 30., szerda 22:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület