CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Április a Soproni Borvidék Hónapja - Pénteken 7 forinttal drágul a benzin - Mesterségesen táplálják II. János Pált

A Corvinus Rádió hírei
Március 30. 18.00 óra
Április a Soproni Borvidék Hónapja - Pénteken 7 forinttal drágul a benzin - Mesterségesen táplálják II. János Pált

Április a Soproni Borvidék Hónapja. A Magyar Borok Háza és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának közös rendezvényén a soproni pincészetek kapnak bemutatkozási lehetőséget. Minderről Riegler Zsolt, a Bormarketing Műhely kht. Ügyvezetője tájékoztatott.

A Fidelitas soproni csoportja tegnap végezte el az alapszabály értelmében a kongresszust követően kötelezően előírt tisztújítást. A tagság az eddigi elnököt, Schlosser Andrást, egyhangúlag újra vezetőjévé választotta. A régi-új elnök rádiónknak elmondta, az egyre bővülő tagság miatt az alelnökök száma is növekedett.

Előadóként vagy felkért hozzászólóként mintegy 20 neves hazai és határainkon túli tudós érkezik Győrbe a Pax Romana kongresszusára. A rendezvény szervezői azt várják, hogy az előadásokból képet kapunk arról, ahogyan napjaink teológiája az új tudományos felismeréseket kezeli.

Rektorválasztó Egyetemi Tanácsülés lesz a Széchenyi István Egyetemen jövő hétfőn. Erre azért van szükség, mert dr. Czinege Imre rektor megbízása július 31-én lejár. Az Oktatási Minisztérium által a rektori tisztségre kiírt pályázatra dr. Szekeres Tamás tanszékvezető egyetemi tanár jelentkezett.

Emlékünnepséget tartottak ma délután a Nyugat-Magyarországi Egyetem II. világháborús erdélyi diákmártírjainak emlékére, kivégzésük helyszínén, Óbrennbergben. Az emlékhelyet a 60. évforduló alkalmából felújították, ahol egy emléktábla és egy emlékpad is elhelyezésre került. Az ünnepségen emlékbeszédet mondott prof. Dr. Mészáros Károly, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Dékánja és dr. Úry Előd a Soproni Erdélyi Kör elnöke, aki kiemelte, hogy 1988 óta minden évben megemlékeznek a mártír diákokról.

Könyvtárat építenek a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn. Az alapkövet ma helyezte el Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke. A Phare-pályázaton 45 millió forintot nyertek, s mindössze 5 millióval kell kiegészíteniük azt, hogy az év végére elkészüljön a több mint száz négyzetméteres új könyvtár és teleház. Az uniós program ráadásul, ez ritkaság, nem utó-, hanem előfinanszírozású, azaz még csak megelőlegezniük sem kell az összeget. Némethné Kiss Gizella, Tényő polgármester asszonya elmondta: az iskolai és községi könyvtár mellé 15 számítógépet is elhelyeznek, amelyek tanítási időben a gyerekek képzését szolgálják, míg délutánonként az Internet iránt érdeklődő falubelieket fogadják.



2005. március 30., szerda 23:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület