12 soproni pincészet mutatkozik be
Tizenkét soproni pincészet vonultatja fel, s kínálja több mint húszfajta
- döntően vörös - borát péntektől egy hónapon át a Magyar Borok Házában
Budapesten.
Az idegenforgalmi szezon küszöbén a mustra jó lehetőség a soproni történelmi
borvidék számára, hogy szélesítse borainak ismertségét - mondta az MTI
érdeklődésére csütörtökön Rigler Zsolt, a Bormarketing Műhely Kht. ügyvezetője.
Hozzátette: a pincészetek borkínálatának bemutatásán túl arra is lehetőség
nyílik, hogy egy-egy gazda önállóan is a borkedvelők elé tárja kóstoló
keretében a soproni borvidék nedűit a Magyar Borok Házában.
Rigler Zsolt állítja: egy évtizeddel ezelőtt kevesen hitték volna, hogy
a soproni borok az élborok közé kerülnek. "Elfogadtuk azt a tézist, hogy
a piac határoz meg minket és nem mi a piacot" - hangoztatja az ügyvezető
hozzátéve, hogy a fogyasztói ízlés változásához igyekeznek igazítani a
soproni borok ízvilágát, egyúttal törekednek a tradicionális értékek megtartására.
Nem akarnak sokadik lenni a Merlot vagy a Caberne fajták vetélkedésében,
viszont elsők szeretnének lenni a Kékfrankosban, ebben a jellegzetesen
közép-európai borfajtában, amelyet sajátos zamata különböztet még számos
más vörösbortól.
A soproni borvidék Magyarország szőlőterületének hozzávetőleg két százalékát
képviseli, a borvidék ismertsége az ügyvezető megítélése szerint azonban
dobogós helyet küzdött ki magának. Ennek a helyezésnek a megerősítését
várják a budapesti Magyar Borok Háza rendezvényétől.
Forrás: www.deluxe.hu
2005. április 03., vasárnap 13:55
|