CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Elköltözik eddigi helyéről az orvosi ügyelet - Soboron létrejött Magyarország első magánpszichiátriai és adiktológiai egészségközpontja- Sopronban tartotta ülését a Megyei Területfejlesztési Klub

A Corvinus Rádió hírei
Április 6. 18.00 óra

Jövő hétfőn ül össze a bíborosi konklávé
Az MSZP elnök tájékoztatta a Fidesz elnökét pártja köztársasági elnök jelöléssel kapcsolatos álláspontjáról
Sopronban tartotta soros ülését a Megyei Területfejlesztési Klub

Sopronban tartotta ma délelőtt soros ülését a Megyei Területfejlesztési Klub, ahol mintegy 100 polgármester vitatta meg a hazai és burgenlandi előadók infrastruktúrális kérdéseket érintő előadásait. A találkozó összegzését Firtl Mátyástól, a rendezvény elnöke mondta el a rádiónak: A Megyei Területfejlesztési Klub kezdeményezi, hogy a megyei önkormányzat április hó folyamán felterjesztéssel jelezze a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium felé, hogy az önkormányzatok forráshiányos helyzete lehetetlenné teszi a települések és településközti utak szükséges karbantartását.

Elköltözik eddigi helyéről az orvosi ügyelet Sopronban. A változtatásra azért van szükség, mert a Lenkey utcában működő összevont háziorvosi ügyelet már korszerűtlen és az ÁNTSZ-től csupán július 16-ig kapott ideiglenes működési engedélyt. Az önkormányzat választás elé került: vagy felújítja a régi rendelőt, vagy új helyre költözteti. A tervek szerint az Erzsébet-kórházban kap majd helyet az orvosi ügyelet, ahol a volt tüdőgyógyászati osztály épülete az átépítést követően megfelel ennek a funkciónak. Az építészeti átalakításokra a források biztosítottak. A számítások szerint 20–25 millió forintból megoldhatóak a munkálatok, és ha minden a tervek szerint alakul, nyár elején már az új helyen folytathatja működését az orvosi ügyelet.

Soboron létrejött Magyarország első magánpszichiátriai és adiktológiai egészségközpontja. Az egészségközpont korszerű terápiás kezelést biztosít az alkohol – és drogfüggőségből való felépüléshez, valamint hozzájárul a pszichés válságállapotok kezeléséhez, a kiégési és stresszproblémák rendezéséhez, illetve az egészségkarbantartáshoz. A központ a jövőben átmeneti benntlakásos gondozást nyújt exkluzív keretek között – mondta el rádiónknak Dudics Dénes, terápiás programigazgató.

Hátrányos helyzetű gyermekeknek adott át sportfelszerelést ma délután a soproni Doborjáni Ferenc Általános Iskolában Nagy Tamás. Az MDF országgyűlési képviselőjelöltje a jótékonysági akcióval, annak jelentőségét és aktualitását kívánja hangsúlyozni.

Letartóztatta a Szombathelyi Rendőrkapitányság azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy húsvét hétfőn megkéselt egy tizenéves fiút - közölte a rendőrség. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indított nyomozást a késelés ügyében. A részleteket Szalai Ferenc őrnagytól, a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense mondta el.

Speciálisan kialakított rejtekhelyen 14 albán állampolgárt akart átcsempészni egy horvát kamionos tegnap este a Hegyeshalmi Határátkelőnél – értesült rádiónk Kovács Ivántól, a Határőrség szóvivőjétől.

A hétvégétől tilos erdőtől, közúttól, valamint vasúttól számított 200 méteren belül tüzet gyújtani, még a kijelölt tűzrakó helyeket sem lehet használni. Aki ezt megszegi szabálysértési eljárást indítanak ellene és pénzbüntetést kaphat. Zárt kertben azonban továbbra is lehet majd gazt égetni, ha ezt a települési önkormányzat nem korlátozza - tájékoztatta rádiónkat Pesztenlehrer Lajos, megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Jelentős összeget nyert a Kőszegi Írottkő Natúrparkért Egyesület a Phare CBC program keretében határon átnyúló turizmusfejlesztési projektekre. Az egyesület még tavaly ősszel nyújtotta be pályázatát, melynek összeköltségvetése csaknem 100 ezer euró, ennek csaknem 90 százalékát az említett pályázaton megnyerték. A város képviselői pedig megszavazták, hogy saját erőként több mint 9 ezer euróval támogatják a projekt megvalósulását. A Natúrpark Egyesület turisztikai célkitűzéseit Bakos György, az egyesület elnöke ismertette rádiónkkal.

Tovább folytatódhat a Fertődi Esterházy kastély renoválása és restaurálása, miután az ún. „Norvég Alap” pályázatának előminősítésén első helyet szerzett a fertődi projekt, így nagy az esély arra, hogy még ősszel megkapják az előirányzott 2,5 milliárd forintot. A részleteket Dobó Ágotától, a Műemlékek Állami Gondnokságának igazgatóhelyettese mondta el.



2005. április 06., szerda 19:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület