CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Már bajnok a Chelsea, a Bayern és a PSV

Focinapló - 2005. április

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

Április 10. Spanyolországban csúcsrangadót játszottak, melyen a Real Madridnak talán utoljára volt esélye arra, hogy csökkentse lemaradását a rivális Barcelona ellen. A fővárosi gárda élt is a lehetőséggel, parádés találkozón 4:2-re diadalmaskodni tudott, így a katalán sztárcsapat előnye már csak 6 pont.

Április 12. A Bajnokok Ligájában a Chelsea gólzáporos találkozókon (2:3, 4:2) búcsúztatta a Bayern Münchent. A másik ágon milánói házirangadóra került sor, mely végül félbeszakadt, mivel az Internazionale ultrái görögtüzekkel, füstbombákkal és egyéb tárgyakkal árasztották el a küzdőteret, és a találkozó botrányba fulladt. Az Intert végül kizárták, a Milan pedig az elődöntőbe jutott.

Április 14. Az UEFA kupában már a döntőbe jutás a tét, itt a Sporting Lisboa gárdájának komoly esélye van rá, hogy a május 18-án hazai pályán, Lisszabonban vívja meg a döntőt. Ehhez a meglepetéscsapat holland AZ Alkmaart kell búcsúztatnia. A másik ágon Parma – CSZKA Moszkva elődöntőket rendeznek.

Április 20. Angliában is rangadót rendeztek, itt egy unalmas mérkőzésen a Chelsea hazai pályán 0:0-t játszott az Arsenallal, így előnye szinte behozhatatlan, minden bizonnyal a londoni gárda fogja megnyerni a bajnokságot. Az orosz milliárdos, Abramovics pénze végre meghozta eredményét.

Április 24. A nagyobb európai bajnokságok közül elsőként Hollandiában dőlt el a bajnoki cím sorsa, a PSV Eindhoven immáron matematikailag is bajnoknak mondható.

Április 30. A topligák közül kettőben az utolsó fordulók eredményeitől függetlenül eldőlt a bajnokság végkimenetele. Angliában a londoni Chelsea diadalmaskodott, míg Németországban a Schalke 04 összeroppanását kihasználva a Bayern München tudta elhódítani a bajnoki salátástálat.



2005. május 04., szerda 17:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület