CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Nemzetközi hírek

Parlamenti választás Angliában

Hazai hírek

Parlamenti vitanap
Nemzeti Ösztöndíjprogram
Kárfelmérés Tokaj-Hegyalján
Cross motoron a megyei rendőrök
Vízminőség felmérés
MSZP kampány Sopronban
Képviselőjelöltjeink "összefogtak"

Az időjárásról

A várható időjárásról

Parlamenti választás AngliábanMindhárom nagy parlamenti párt vezetői leadták voksukat ma délutánig a reggel kezdődött nagy-britanniai parlamenti választáson, amelynek fő esélyese az utolsó közvélemény-kutatási adatok szerint is a nyolc éve kormányzó Munkáspárt. A The Times által ma közzétett, az eddigi tendenciákat összefoglaló utolsó felmérés 37,9 százalékot jósolt a Munkáspártnak, 4,1 százalékponttal kevesebbet, mint amennyit a kormányzó baloldal a 2001-es választáson szerzett. Ha ez a jóslat helytállónak bizonyul, Tony Blair kormányfő az utóbbi évtizedek legalacsonyabb szavazatarányával újíthatja meg kormányfői mandátumát.

Parlamenti vitanapMegváltoztatta a Fidesz frakció az általa kezdeményezett parlamenti vitanap címét, ezért a szabaddemokraták mégis részt vesznek a szerdai ülésen. A vitanap címe az lesz, hogy Mit teljesített három év alatt a Medgyessy-Gyurcsány kormány. Ezt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke közölte, a házbizottsági ülés után. A négy frakció egyetértett abban, hogy a jövő hét első három napján, majd a pünkösdhétfőt követő kedden és szerdán tanácskozzon a parlament. Jövő hétfőn szavaznak a képviselők egyebek közt a felsőoktatási törvényjavaslat módosításairól - hangzott el a házelnök tájékoztatóján.

Nemzeti ÖsztöndíjprogramAz Oktatási Minisztérium kiírta a Nemzeti Ösztöndíjprogram négy pályázatát, amelyre június 15-ig lehet jelentkezni. Ezt Batiz András kormányszóvivő jelentette be budapesti tájékoztatóján. A kezdeményezéssel legalább 20 ezer hátrányos helyzetű gyerek továbbtanulási esélyei növekednek, a tárca egyben támogatja a pedagógusok többletmunkáját is. A különböző programok pénzzel segítik a rászoruló gyerekeket és a tanárokat.

Kárfelmérés Tokaj-HegyaljánJavában folyik a kárfelmérés az özönvízszerű eső sújtotta Tokaj-Hegyalján, a szakemberek több százmilliós kárról beszélnek. A kabinet a szerdai kormányülésen dönt a konkrét pénzekről a károk ismeretében - jelentette be a helyszínen tartózkodó belügyminiszter. Lamperth Mónika közölte: még ma 35 millió forint gyorssegélyt utalnak át Mád községnek és a kormány 100 millió forintos kamatmentes hitelt garantál az újjáépítéséhez. Mádon tegnap egy férfit elsodort az ár, később édesanyja is életét vesztette: sokkot kapott fia halálhírére. A községben 182 házat öntött el az ár, 26 embert kellett kiköltöztetni. Hat közeli faluban csaknem kétszáz házat öntött el a hegyoldalról lezúduló víz. A pusztítást a hirtelen leesett 10-12 centiméternyi csapadék okozta. Fakivágást nem végeztek a környéken.

Négy cross-motort helyezett üzembe a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr főkapitányság . A négyből egy a soproni, egy a mosonmagyaróvári, kettő pedig a győri állományhoz került. Préts Sándor rendőr ezredes, a megyei rendőr főkapitányság közlekedési osztály vezetője rádiónknak elmondta: A kétkerekűeket jelenleg csak bérli a rendőrség, mert áruk egyenként megközelíti az egymillió forintot

Vízminőség felmérésA vas megyei ÁNTSZ megvizsgálta a természetes vízek állapotát. Az eredményről Pollhammer Lászlóné, közegészségügyi felügyelő számolt be
A GYMS megyei ÁNTSZ is megvizsgálta a megye szabad strandjainak vízminőségét. Paller Judit, megyei tiszti főorvos rádiónknak elmondta: a mintákat levették,azok elemzése jelenleg is tart. Eredmény a következő napokban várható.

MSZP kampány SopronbanAz MSZP helyi választási kampányának részeként tegnap Kránitz László képviselő és Csák Ferenc képviselő - jelölt Szekeres Imrét, a párt elnökhelyettesét látta vendégül Sopronban. Szekeres Imre arra kérte a választópolgárokat, hogy május 8 - án minél többen menjenek el szavazni, egyben kiemelte Csák Ferenc érdemeit:
Szekeres Imre ezt követően bejelentette: elfogadja Hiller István felkérését és aktívan részt vesz a párt 2006 -os választási programjának, illetve kampányának tervezésében, összehangolásában.

Képviselőjelöltjeink "összefogtak" Nagy Tamás, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje tegnap egyeztető fórumra hívta az időközi választásokon induló 6 másik országgyűlési képviselőjelölt társát, hogy a választási eredményektől függetlenül megvitassák, melyek azok az alapvető kérdések, amelyekben egyetértenek és a jövőben együtt tudnak működni Sopron város fejlődése érdekében.
A találkozón Firtl Mátyás, a Fidesz KDNP és Csák Ferenc, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje nem tudott részt venni, pártjaik elnökségi tagjainak soproni látogatása miatt, de levélben támogatásukról biztosították jelölt - társaikat. A fórumon megjelentek közül egyedül Sárdy Barbara, a MIÉP országgyűlési képviselőjelöltje nem írta alá az együttműködési nyilatkozatot. Mint elmondta a jelöltekkel személy szerint semmi baja nincs, de hozzátette, idézem: "Nem látom értelmét, hogy egyéni vesszőparipákat megerőszakolva gyártsunk egyfajta öszvért, nem érzem, hogy egy ilyen közös nyilatkozat szignálásával kellene bizonyítanom a városom és az országunk iránt táplált féltést és szeretetet."

A várható időjárás
A több-kevesebb napsütés mellett délnyugaton és északkeleten eső, zápor, egy-egy zivatar is várható. Holnap elsősorban keleten lesz csapadék. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, majd megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 7, 12, holnap délután 14, 19 fok között valószínű.



2005. május 05., csütörtök 19:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület