CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Extrém hétvége

A nyár immár évek óta hagyományos a Sportszigettel indul. Idén a szervezők számos újdonságot vezettek be – lássuk, mi vár ránk június elején.

A mai napon megtartott sajtótájékoztatón ismertették a Sziget Rendezvényiroda emberei az idei Sportsziget főbb eseményeit. Az egyik legfontosabb a program új neve: Extrém Sportsziget. Igyekeztek a sporteseményeket kategorizálni, idén a két nap alatt felvonul az extrém-, rend- és freesportok majdnem összes válfaja. A rendezvényterülethez idén először kapcsolódik a Papp László Sportaréna, ahol felépül egy, méreteiben minden korábbi pályát felülmúló Skate Park. Lesz görkorcsolya, gördeszka és bmx street verseny illetve bemutató. Először kerül megrendezésre snakeboard világkupa futam.

Visszatér a rendezvényre a motocross legextrémebb válfaja, az mx freestyle, amely keretében a tengerentúli sztárok hihetetlen attrakcióit csodálhatja meg a közönség.

Nagy szerepet kap a kerékpár is: mountain bike, bmx dirt jump, valamint triál, north shore és flatland pályák állnak majd a próbálkozni vágyók rendelkezésére, a sportolás után pedig FMX Showban gyönyörködhetnek.

De a labda is fontos szerepet kap, a Sportaréna teraszán streetball, a körcsarnokban pedig nemzetközi kosárgála lesz a WBA amerika kosárlabda liga all-star válogatottja fog a – jónéhány amerikai és európai vendégjátékossal kiegészülő -hazai all-starral megmérkőzni.

Mindezeken kívül számtalan egyéb verseny kap még helyet: rekeszmászás, GPS-navigációs verseny, rodeo-rafting, vagy akár a bungee jumping és a Katapult.

A sportprogramokat már napközben is zenei betétek színesítik, azonban esténként külön koncertek lesznek. Az első nap a hip-hop jegyében telik olyan neves fellépőkkel mint az Animal Canninals, a Belga, az Anima Sound System, a Beastie Boys DJ-je, Mix Master Mike vagy a Wu-Tang-Clan két alapembere, Masta Killa és U-God. A második nap a Pannonia Allstarts Ska Orchestra, az Alvin és a mókusok továbbá a Quimby fog muzsikálni.

"Lesz még egy magyar meglepetészenekar, de majd csak a koncertjük után jelenthetjük be a fellépésüket." – mondta a programfelelős Fülöp Zoltán. "Mármint egy közeljövőben lévő koncertjük után" – egészítette ki Gerendai Károly, aki hozzátette, hogy az idei rendezvény költsége kb. 200 millió forint, nagyon sok külföldi vendéget hívtak el. Emiatt azonban kénytelenek egy "jelképes" jegyárat bevezetni, ami azt jelenti, hogy a napijegyek elővételben 1700 Ft-os áron lesznek kaphatóak.

Bacsárdi László



2005. május 10., kedd 14:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület