CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A kormány ifjúságpolitikájának bírálata

,,Ifjúság 2006"
Fidelitas-bírálat a kormány ifjúságpolitikájára

Ifjúság 2006 címmel tartott pénteken, május 13-án sajtótájékoztatót Rácz Richárd, a Fidelitas soproni csoportjának alelnöke és Schlosser András, a Fidelitas soproni csoportjának elnöke.
Immár három éve a kormány egy teljes nemzedéknek üzent hadat. Az ifjúságpolitika nemhogy a prioritások között nem szerepel, de egy költségvetési megszorításnak leginkább a fiatalok isszák meg a levét – hangzott el a sajtótájékoztatón.
Rácz Richárd kifejtette: A fiatalok becsapva magukat, miután a kormány számos ígérete beteljesítetlen maradt: az ingyenes jogosítvány, ingyenes utazás, tízezer új kollégiumi férőhely, kiszélesített otthonteremtés, a diákhitel kamatainak csökkentése.
A Fidelitas kifogásolja, hogy ,,az ifjúsági kormányzat már háromszor cserélt "edzőt" ebben a ciklusban, azonban az eredmények nem nagyon látszanak.”
A továbbiakban a Fidelitas bírálta a kormányt, hogy ,,megszorító csomagokkal áll elő”, hogy ,,a minisztérium megszüntetésével, átalakításával párhuzamosan mintegy 60 százalékkal csökkent három költségvetési esztendő alatt az ifjúságra fordított támogatások összege.”
A frissdiplomások munkanélkülisége, az otthonteremtési program ,,szétverése”, a diákhitel kamatának mértéke, a megnövekedett az utazási költségek, a játszóterek biztonságossá tételének költségvetési összegeinek csökkentése további éles bírálat tárgyát képezték.
Schlosser András kifejtette: A soproni csoport sajnálatosnak tartja, hogy a drogprevencióra szánt összeget 40 százalékkal csökkentette a kormány a költségvetésben egyik évről a másikra.
Úgy fogalmazott: ,, Az országnak egy olyan kormányra van szüksége, amely fontosnak tartja, hogy a fiataloknak segítsen megtalálni a válaszokat az előttük álló kihívásokra.”
Ismertette: A Fidelitas egy ifjúságpolitikai programot indított "Új nemzedék 2006" címmel, amelyben a soproni csoport is ki veszi a részét több, felkért ifjúsági szervezet, öntevékeny csoport, és politológus közreműködésével az otthonteremtés, a kultúra, a média, az infrastruktúra és az informatikai fejlesztés területén.
(cyberpress)



2005. május 13., péntek 22:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület