CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Rendezvények  

Nemzetközi hírek

A pakisztáni külügyminiszter szerint Oszama bin Laden él


Hazai hírek

Pest megyében már heten betegedtek meg szalmonellával fertőzött disznósajttól

Év végéig 123 dolgozójától válik meg a győri Petz Aladár Megyei Kórház.
Már mindenütt van víz és áram Hajdú-Bihar valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
A kardos támadó egy 17 éves, magát romának valló fiatal.

Az időjárásról


A várható időjárásról


Nemzetközi hírek




A pakisztáni külügyminiszter szerint Oszama bin Laden él
, de a hatóságok sorozatos akciói megbénították az al-Kaida terrorszervezetet. A politikus elmondta: a terrorista vezér állandóan változtatja tartózkodási helyét, de csak néhány fegyveres őrzi biztonságát. A pakisztáni hírszerző szolgálat a hónap elején elfogott egy líbiai férfit, akit az al-Kaida hármasszámú vezetőjének tartottak. Musarraf pakisztáni elnök szerint ezzel a pakisztáni hatóságok az al-Kaida gerincét törték el.



Hazai hírek




Pest megyében már heten betegedtek meg szalmonellával fertőzött disznósajttól
, amely május 5-én került a CBA-boltokba - közölte a megyei ÁNTSZ vezetője. Tettinger Antal elmondta: az elmúlt napokban Nagymaroson és Dányban több beteget kezeltek gyomorfertőzésre utaló jelekkel, és mindannyian ebből a fajta termékből ettek. A laboratóriumi vizsgálat után kiderült, hogy a betegséget okozó élelmiszeren a törökszentmiklósi Surjánhús Kft. címkéje van, és az Olcsó Hús Kft. forgalmazza. A cég azonban ezt tagadja, és a tulajdonos azt állítja, hogy valakik - visszaélve a nevükkel - hamis címkével ellátott terméket adtak át a kereskedőknek. Az ÁNTSZ utasítására a fertőzött disznósajtot a CBA boltjaiban bevonták, forgalmazását megszüntették.

Év végéig 123 dolgozójától válik meg a győri Petz Aladár Megyei Kórház.
Az intézmény több mint 300 millió Ft -os tartozást halmozott fel az utóbbi időben, ezért megszorító intézkedéseket vezettek be, amelyek következtében szükségessé vált a működési költségek csökkentése és a dolgozók elbocsátása is. Az igazgató hozzátette: az új törvény alapán, ha a fenntartó önkormányzat a felsőbb szerveknek jelenti a leépítést, akkor visszakapják a végkielégítés összegének kétharmadát, ez mintegy 160 millió forintot jelent.

Már mindenütt van víz és áram Hajdú-Bihar valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében,
a szerdai vihar által leginkább sújtott területeken - jelentette be a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Összesen hatvanhárom embert kellet kitelepíteni. Országszerte mintegy 3000 épületben, többségében lakóházakban keletkezett kár, de a kárfelmérés várhatóan még napokig eltart - tette hozzá Dobson Tibor.

Megvannak a szükséges források a sürgősségi betegellátás fejlesztéséhez
- jelentette ki a miniszterelnök, miután látogatást tett az Országos Mentőszolgálatnál. Gyurcsány Ferenc elmondta: a következő egy évben több száz új mentőautót szereznek be, új mentőállomásokat építenek, korszerűsítik a légimentést, és nagy súlyt helyeznek a mentőorvosok képzésére, jövedelmi helyzetük javítására. Gyurcsány Ferenc délelőtt a szervezet főigazgatójával, Takács Zoltánnal és Rácz Jenő egészségügyi miniszterrel folytatott megbeszélést a száz lépés program egészségügyet érintő intézkedéseiről. Mint elmondta ahhoz, hogy meg tudják határozni a mentőszolgálat fejlesztésének irányát, először látni kell, hogy áll a szervezet és milyen intézkedésekre van szükség az egészségügyet érintő ígért 21 lépésen belül.

A kardos támadó egy 17 éves, magát romának valló fiatal.
Elkapta a rendőrség azt a fiatalt, aki megszúrt egy 15 éves roma fiút egy budapesti buszon. A kardos támadó egy 17 éves, magát romának valló fiatal. A támadót azután sikerült lakossági bejelentés alapján elkapni, hogy a rendőrség félmillióról megemelte a nyomravezetői díjat egymillió forintra. A nyomozóknak a támadó mellett a hatfős csapat egyik tagját is sikerült beazonosítani. A 17 éves fiú ismerőse vallomásában részletesen beszámolt az ügyről. E szerint a szerepjátékos csapat furcsa öltözéke miatt már a buszmegállóban szóváltásba keveredett a később megtámadott fiúval és barátaival. A szerepjátékosoknál ugyanis fából készült kardok, pajzsok voltak, így várták a buszt a Moszkva téren. A vita a buszon is folytatódott, majd a szerepjátékos csapat egyik tagja, az egyetlen, akinél igazi kard volt, megtámadta a 15 éves fiút.



A várható időjárás
Fokozatos melegedés, zavartalan napsütés várható. Szombaton és vasárnap is kevés felhő, száraz idő várható, hétfőre a nappali felmelegedés maximuma elérheti a 28 fokot. A szél gyenge, szombaton inkább északnyugati, vasárnap-hétfőn mérsékelt dél-délnyugati lesz.
Kedden egy hidegfront vonul át felettünk, a hőmérséklet jelentősen, de csak átmenetileg visszaesik és erős északnyugati szél is várható. Szerdától ismét a napsütés lesz a fő éghajlatot befolyásoló tényező.



2005. május 20., péntek 15:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület