CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Az Aktív Soproni Ifjak és együttműködő partnerei a „Kosz-góc” nevű takarító programmal kezdik a nyári vakációt


 Ismét gereblyét és szemeteszsákot ragad az Aktív Soproni Ifjak helyi ifjúsági csoport. Immáron harmadszor rendezik meg „Kosz-góc” elnevezésű programjukat, amelynek célja, hogy a fiatalok egy jókedvű, vidám délelőtt alatt Sopron tisztábbá tételéért dolgozzanak. Az AKSI idén a Jereván lakótelepet és a 84-es főútnak a határátkelőtől a ,,Sopron"-tábláig terjedő szakaszát célozza meg.
A 2005-ös Kosz-góc során a lakótelep félreeső, szemetes zugait, és főút mentét tisztítják meg a fiatalok.

 Nyár eleji szemétszedő akciót szervez az Aktív Soproni Ifjak (AKSI) és együttműködő partnerei 2005. május 28-án, 10 és 13 óra között a soproni Jereván lakótelepen. A „Kosz-góc” nevű akcióban részt vevő fiatalok megkeresik a lakótelepen a félreeső, szemetes gócokat, és összeszedik az ott felgyülemlett szemetet. A 84-es, a városba vezető főút mentén is rendet tesznek majd a fiatalok.

- A program célja az, hogy az AKSI felhívja a figyelmet a közösségi munka és az önkéntesség szerepére a mindennapi életben. Napjainkban nagyon sok közösségnek vagyunk tudatosan vagy tudattalanul tagjai. A közösségért végzett munka által a megcélzott közösség működését segítjük. A munka előtt, alatt és után pedig – a tapasztalati tanulás révén – egymást és saját magunkat is fejlesztjük. A közösségi munka során szerzett élményeket, tapasztalatokat a mindennapi élet számos területén kamatoztathatjuk - mondta Bognár László, a program egyik szervezője.
 
 Az Aktív Soproni Ifjak idén harmadik alkalommal szervezi meg a „Kosz-góc”-ot. Korábban a Deák tér és a Gyermek- és Ifjúsági Központ környékének tisztaságáról gondoskodtak az AKSI tagjai. Az első és második „Kosz-góc” munkálataiba, amint arról a cyberpress is beszámolt,  több helyi lakos és fiatalokkal foglalkozó szervezet is bekapcsolódott. A helyi, közvetlenül érintett lakók tájékoztatása és bevonása idén is célja a fiatalokból álló csapatnak.

 Az Aktív Soproni Ifjak non-profit ifjúsági szervezet. A 14-22 éves ifjak alkotta csoport 2000. áprilisában alakult. Célkitűzései az aktív fiatalok felkarolása, készségeik fejlesztése a nem-formális oktatás segítségével, és a helyi közösségi élet javítása önkéntes programokon keresztül. Az AKSI heti üléseit a Gyermek- és Ifjúsági Központban tartja. A heti találkozók mellett rendszeresen szerveznek fejlesztő képzéseket a régióban működő diákönkormányzatok számára. Emellett önkéntes programok keretében bekapcsolódnak a városi kulturális, szabadidős életbe is.
Az idei „Kosz-góc” programot az AKSI a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (Budapest) anyagi és szakmai támogatásának segítségével szervezi meg.
B.L.
 



2005. május 27., péntek 08:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület