CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Fesztiválkörkép

A szórakozni vágyókat idén is szeretnénk egy fesztiválajánlóval segíteni, ezért válogatunk az idei nyár ajánlataiból.

Sportsziget [Budapest, 2005. június 12-13.]
A hagyományos nyárindító fesztivál, a Sziget szervezésében. A rendezvény idén nem lesz ingyenes, de a belépőjegy áráért cserébe idén több tekintetben is újítanak a fesztiválon a rendezők. Először is, idén egy tematikus Sportszigeten vehetünk részt, a kulcsszó az extrém sport. Visszatér a rendezvényre a motocross legextrémebb válfaja, az mx freestyle, amely keretében a tengerentúli sztárok hihetetlen attrakcióit csodálhatja meg a közönség. Nagy szerepet kap a kerékpár is: mountain bike, bmx dirt jump, valamint triál, north shore és flatland pályák állnak majd a próbálkozni vágyók rendelkezésére, a sportolás után pedig FMX Showban gyönyörködhetnek. A sportprogramokat már napközben is zenei betétek színesítik, azonban esténként külön koncertek lesznek. Az első nap a hip-hop jegyében telik olyan neves fellépőkkel mint az Animal Canninals, a Belga, az Anima Sound System, a Beastie Boys DJ-je, Mix Master Mike vagy a Wu-Tang-Clan két alapembere, Masta Killa és U-God. A második nap a Pannonia Allstarts Ska Orchestra, az Alvin és a mókusok továbbá a Quimby fog muzsikálni.
Bővebb információ és program: http://www.sportsziget.hu

Fesztergom [Esztergom, 2005. június 15-18.]
Egy nagyon hangulatos fesztivál Esztergomban, a Prímás szigeten. Tavaly elsősorban egyetemista és főiskolai közönséggel találkoztunk, mintha egy mini EFOTT-ba csöppentünk volna. Esztergom egyébként is egy szép város, Budapestről vonattal egy óra alatt elérhető (Budapest Soprontól pedig vonattal 2 óra 30 perc, ha épp nincs kavarás az induláskor.) A zenei palettából a csütörtöki Republic koncertet és a szombati Kistehén tánczenekart emelném ki. Persze lesz Kispál, Belga, Eleven Hold, Hooligans, Irigy Hónaljmirigy, Gangxsta, Depreszió és Auróra is.
Bővebb információ: http://www.fesztergom.hu

Vekeri-fesztivál [Debrecen, 2005. június 22-26.]
Furán fest, hogy egy Soprontól ilyen messzi városban lévő fesztivált ajánlunk, de már megmondták a régiek is: "Debrecent látni és meghalni." Esetleg nem pont ezzel a városnévvel. Idén rendezik meg negyedik alkalommal, de már tavaly is meglehetősen professzionálisra sikerült a szervezés. Az idei programban olyan nevek szerepelnek, mint Kispál és a Borz, Pál Utcai Fiúk, Anima Sound System, Dj. Palotai, Belga, Tankcsapda, vagy az angol The Tarantinos. Ha voltál már VOLT-fesztiválon, akkor kedvelni fogod ezt a helyet is. A helyszín ráadásul eléggé szép, a Vekeri-tó partja ad otthont nekik. A fesztiválra érkezőket különbuszok szállítják az állomástól a koncertterületre. A debreceni nagytemplom az idelátogatóknak kihagyhatatlan.
Bővebb információ: http://www.vekerimusic.hu/

VOLT-fesztivál [Sopron, 2005. július 6-9.]
Soproniak számára kihagyhatatlan. Idén a tavalyinál is nagyobb durranásra készülnek a szervezők: Megasztárok, Edda, Ákos, külföldi fellépők, drum'n'bass és technopartyk, de emellett megmarad a régi volt-os vonal is: Kispál, Heaven Street Seven, Tankcsapda stb.
Bővebb információ: http://www.volt.hu
Egy véletlenszerűen választott tavalyi beszámoló: klikk

EFOTT [Velencei tó, 2005. július 19-24.]
Az 1976-ban indult Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának [EFOTT] rendezését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája [HÖOK] minden évben megpályáztatja. Idén a szervezők a helyszínnek a Velencei-tavat választották. A három évvel ezelőtti Szelidi-tó illetve a tavalyi Fonyód is azt igazolta, érdemes vízpartra szervezni ezt az öt napos találkozót. Turisztikai programok mellett különböző koncerteken (magyar zenekarok: Alvin és a mókusok, Tankcsapda, Kicsi Csillag, KFT, Jamie Winchester, Zanzibár stb.,és utolsó napi meglepetéskoncertként találkozhatunk egy szintén magyar előadóval, kinek neve szerintem Á...) nyílik lehetősége a fiataloknak (főiskolások, egyetemisták, leendő főiskolások és egyetemisták, egykori főiskolások és egyetemisták), hogy kicsit megismerkedjenek egymással. Építő és kulturális jellegű rendezvény.
Bővebb információ: http://www.efott2005.hu
Egy véletlenszerűen választott tavalyi beszámoló: klikk

Sziget Fesztivál [Budapest, 2005. augusztus 10-17.]
Idén a Sziget az elmúlt évekbeli szokásoktól eltérően egy héttel később, augusztus 10-17. között kerül megrendezésre. Ennek az lehet az oka, hogy a nagyobb fellépők ekkorra már letudták a többi nyári fesztivált és jobban ráérnek, valamint a Sziget alatt szokásos esőzések is túl lesznek szokásos nyári turnéjukon. Nemrégiben volt egy sajtótájékoztató, ahol az idei Sziget főbb fellépőit és újdonságait ismertették. Idén a szervezők arra fektettek hangsúlyt, hogy a Nagyszínpad programját erősítsék, és ne csak Magyarország vagy Közép-Európa legjobb fesztiválját teremtsék meg, hanem fellépjenek az európai porondra. Második helyen áll a színpadok nagyságrendjében a világzenei nagyszínpad, ami zenei kínálatában a szervezők szerint mostanra érte el a csúcspontját, azaz nincs a műfajnak olyan képviselője aki az idei évvel bezárólag ne lépett volna fel itt.
Idén megpróbálják a 25.000 hetijegyet elővételben eladni, és az eddigi külföldi eladási statisztikák lehetővé teszik ezt a bizakodást.
Az idei Sziget két nagy újdonsága, hogy lesz három áruház ("Hogy minél többmindent tudjanak a Szigetlakók a szigeten beszerezni."), és eltűnik a kék-fehér-piros kóla, s megjelenik helyette a Coca-Cola. Ezt nem a reklám miatt írjuk le, hanem a keltett megdöbbenés miatt. "Egy nagyon jó ajánlatot tettek" - mondta Müller "Sziámi" Péter a sajtótájékoztatón. És amit egy ilyen beharangozóból nem lehet kihagyni: idén is öttel több sátorhely és mobil wc lesz és 10 méterrel hátrébb kerül a Nagyszínpad, hogy többenn elférjünk előtte.
Bővebb információ: http://www.sziget.hu/fesztival
Egy véletlenszerűen választott tavalyi beszámoló: klikk


Bacsárdi László, Kereskényi Balázs



2005. május 30., hétfő 23:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület