CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Jutalmakat és elismeréseket adtak át

Ülésezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság

A Megyei Védelmi Bizottság soros ülését május 31- én 10.00 órakor tartotta Likócson, a 12. Légvédelmi Rakétadandár laktanyájában. A testületi ülésen az állandó és meghívott tagok mellett részt vett Dr. Patyi Sándor dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatalának főigazgatója, Kovács Zoltán dandártábornok, a HM Honvéd Vezérkar Személyügyi Csoportfőnökség csoportfőnöke, Ivancsics Jenő úr, a Magyar Geológiai Szolgálat Nyugat-Magyarországi Területi Hivatalának hivatalvezetője, Horváth Miklós úr, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedés Felügyelet igazgatója, valamint meghívást kapott Mosonmagyaróvár, Pannonhalma, Tét és Győrszemere polgármestere is.

A testületi ülésen napirend előtt kitüntetés, illetve jutalomtárgyak átadására került sor. A honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül a honvédelmi miniszter „I. osztályú Honvédelemért Kitüntető Cím”-et adományozott Firtl Mátyás úrnak, a Megyei Közgyűlés általános alelnökének. Az elismerést a honvédelmi miniszter megbízásából Dr. Patyi Sándor dandártábornok adta át.

Dr. Szakács Imre, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke szervezeti átalakítás miatt nyugállományba helyezésük alkalmából jutalomtárgyat és elismerő oklevelet adományozott Arlay Frigyes pénzügyőr ezredesnek és Kiss József ezredesnek a Megyei Védelmi Bizottság tagjai közül való kiválásuk alkalmából, a testületben végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként.

        Az elismerések átadását követően a Bizottság meghallgatta az MVB elnökének beszámolóját az előző testületi ülés óta eltelt időszakba történt védelmi-igazgatási intézkedésekről, eseményekről. Ezt követően beszámolót hallgattak meg a megye területét érintő földrengések lehetséges bekövetkezéséről, illetve a rengések várható irányáról. A napirendet az indokolta, hogy a szlovák média közel fél éve egy bekövetkezendő rengés lehetőségével foglalkozik a Győr-Pozsony törésvonal mentén. Továbbá, hogy május hónapban Pápa térségében 4-es erősségű rengéseket mértek. A beszámolót követően meghallgatta a 2004. július 1.-én megalakult Pannonhalma Helyi Védelmi Bizottság elnökét az eltelt egy évben végzett munkáról. Ezután a Megyei ÁNTSZ tisztifőorvos asszonya tájékoztatta Bizottságot a megye egészségügyi és járvány helyzetéről, valamint a tavaszi influenzajárvány tapasztalatairól.

        A 2004. május 1. óta – uniós csatlakozásunk - eltelt időszak közbiztonsági és bűnmegelőzési helyzetéről adott tájékoztatást Dr. Szabadfi Árpád rendőr dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány. Az előző évek tapasztalatait figyelembe véve a megye területén várható árhullámok valószínűsége, valamint az ár- és belvízi felkészülés helyzetének aktuális feladatairól tartott tájékoztatást az ÉDUKÖVIZIG  igazgatója.

        A 2005. január 1-jén életbe lépett 2004. évi CV. törvényből fakadó – a Megyei Védelmi Bizottság munkáját befolyásoló – változásokról, elgondolásokról tart előadást a MH Honvéd Vezérkar személyügyi csoportfőnöke.

        A testületi ülés utolsó napirendi pontjaként a 2005. szeptember 30-án végrehajtásra kerülő „Győr 2005 – Befogadó Nemzeti Támogatás” megyei feladataival összefüggő gyakorlás helyzetéről adott tájékoztatást hallgatta meg a Bizottság. Ezt követően gyakorlás menetét, jelentési rendszerét próbálták végig az abban érintet szervezetekkel, illetve azok vezetőivel. A gyakorláshoz kapcsolódó technikai bemutató struktúráját, a résztvevők ezzel kapcsolatos elgondolásainak megbeszélését követően a megyei elnök a testületi ülést bezárta.
Ponty Zita



2005. május 31., kedd 19:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület